Megtörtént: a Microsoft maga alá gyűrte az Amazont

Microsoft To Layoff 18,000 GettyImageRank3 Center HORIZONTAL USA CAMPUS Washington State Redmond - Washington State VISIT Microsoft Headquarters ECONOMY
REDMOND, WASHINGTON - JULY 17: The Visitor's Center at Microsoft Headquarters campus is pictured July 17, 2014 in Redmond, Washington. Microsoft CEO Satya Nadella announced, July 17, that Microsoft will cut 18,000 jobs, the largest layoff in the company's history. (Stephen Brashear/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az Amazon harmadik negyedéves bevétele elmaradt a várakozásoktól, a friss adatok szerint a cég értéke 68,1 milliárd dollárral csökkent. Így a korábban Bill Gates nevével összekapcsolódott Microsoft lett a legnagyobb vállalat az Egyesült Államokban.
Vágólapra másolva!

Jeff Bezos kereskedelmi óriása, az Amazon 7,8 százalékkal esett október utolsó péntekén, ami a cég történetének legrosszabb napjává vált – korábban 2014. október 24-én zuhant hatalmasat –, így a vállalat jelenleg 803,28 milliárd dollárt ér – állítja a CNBC.

Az alapító és vezérigazgató Bezos 11 milliárd dollárt vesztett személyes vagyonából.

Illusztráció Forrás: AFP/2014 Getty Images/Stephen Brashear

De nem az Amazon az egyetlen, aminek csökkent az értéke: a Google-t birtokló Alphabet 1,8 százalékos, vagyis 15,29 milliárd dollár veszteséget produkált pénteken. A további ismert technológiai vállalatok, mint a Facebook és a Netflix is vesztett értékéből.

Az Amazon szeptember negyedikén elérte az ezermilliárd dolláros álomhatárt, a cég azóta 9,1 százalékát vesztette el.

Ugyan az Amazon az év elején túlszárnyalta a Microsoftot, azonban a szoftvervállalat a napokban visszavette első helyét a maga 821 milliárd dolláros értékével. Így piaci kapitalizációja alapján, a Gates-vállalat most értékesebb, mint Jeff Bezos technológiai óriása.