Elon Musk szerint megérte a 20 millió dolláros büntetés egyik üzenetéért

China Chinese Tesla CEO Elon Musk --FILE--Tesla CEO Elon Musk is pictured during a delivery ceremony at the sales center of Tesla in Jinqiao, Shanghai, China, 23 April 2014.

Tesla CEO Elon Musk and the electric car company have agreed to pay a total of
Elon Musk
Vágólapra másolva!
Elon Musk úgy gondolja, hogy egy korábbi Twitter-üzenete, amely miatt 20 millió dolláros (közel 5,5 milliárd forint) büntetést kellett fizetnie az amerikai értékpapír- és tőzsdebizottságnak, egyértelműen megérte.
Vágólapra másolva!

Elon Musk augusztus 7-én írta ki Twitter-profiljára, hogy kész kivezetni a tőzsdéről az elektromos autókat gyártó vállalatát. A piac hamar reagált a bejegyzésre, és csak azon a napon 11 százalékkal erősödtek a Tesla papírjai. Musk egyben azt is állította, hogy tárgyal Szaúd-Arábia egyik jelentős befektetési alapjával a privatizálással kapcsolatban, de augusztus végén mégis elállt ettől az ötlettől.

Elon Musk Forrás: AFP/Imaginechina/Weng Lei

Az amerikai értékpapír- és tőzsdebizottság (SEC) szerint viszont Elon Musk hamis és félrevezető információkat közölt, valamint nem tájékoztatta a bizottságot arról sem, hogy a Tesla tárgyalásban állna egy szaúdi befektetési alappal. Muskot az SEC csalással vádolta. Később megállapodtak vele abban, hogy a Tesla első embere 20 millió dolláros büntetést fizet a nem túlzottan körültekintő lépéséért.

Musk most arról beszélt, hogy már csak a bejegyzésre érkezett lájkok száma miatt is érdemes volt kiposztolni a tweetet.

A SEC szerint a Muskkal kötött megállapodás része, a bírság kifizetésén kívül az is, hogy a Tesla-vezér ezentúl megfontoltabban osztja meg üzeneteit a közösségi oldalakon. Musk hamar megmutatta, hogy ez minden bizonnyal nem így lesz.

Legutóbb azzal viccelődött, hogy felvásárolja a világ egyik legnépszerűbb, hatalmas rajongótáborral bíró játékát, a Fortnite-ot. Majd letörli mindenhonnan, hogy a játékosok ne maradjanak örökre párkapcsolat, illetve intim viszonyok nélkül, utalva ezzel arra a sztereotípiára, miszerint a játék- és informatikafüggőknél a párkapcsolati sikerességük láthatja kárát szenvedélyüknek.