Kirúgott taxisofőr lett a szépségbiznisz jelképe

Színes-környezet-turizmus-beruházás-közlekedés-Kína, Xingshan County, 
Egy folyó felett, hegyek között vezet Kína első "zöld" autópályája, környezetbarát, kilométereken át egy folyó felett vezető autópályáját a közép-kínai Hupej tartomány
Vehicles drive on the China's first "ecological overwater highway" in Xingshan county, central China's Hubei province, 9 August 2015. A new highway elevated above water was officially opened in Xingshan county, central China's Hubei province, on Sunday (9 August 2015). To avoid cutting through forest or tunneling through earth, an approximately 4km stretch of highway has been built above a river that runs through mountains. Those involved in the project are claiming it to be China's first "ecological overwater highway".
Vágólapra másolva!
Kínában egyre többen választanak orvosi eljárásokkal kivitelezhető szépészeti beavatkozásokat. Ezért nem is meglepő, hogy az ország egészség- és szépségápolási piaca mára meghaladja a 32 milliárd dolláros értéket. Az ázsiai államban virágzik a plasztikai sebészet is, és komoly piaci növekedés várható az elkövetkező években ezen a területen.
Vágólapra másolva!

Egy kínai taxisról készült kép a napokban valósággal letarolta a világháló közösségi oldalait. A 25 éves Csen Yiqunt munka közben fotózták le, ahogyan egy arcmaszkot visel. Azonban ez nem ünnepi kellék volt, hanem egy kozmetikai beavatkozás része. Csen, akit később – amikor munkaadói előtt ismertté vált sajátos internetes „karrierje” – elbocsátottak munkahelyéről azt mondta, hogy nagyjából 20 éves kora óta foglalkozik a bőrével és a maszk is annak hidratálását segítette. Elmondása szerint két-három naponta használta az arcmaszkot és családjának is gyakran vett ilyen terméket.

Kínában egyre divatosabbak a kozmetikumok és a plasztikai beavatkozások is.

Az elöző évihez képest döbbenetes, 27 százalékot nőtt az iparág, melynek értéke eléri a 32 milliárd dollárt.

Ez mintegy 8,7 milliárd forintnak felel meg, alig kevesebb, mint Magyarország GDP-jének ötöde.

Kínában nagyjából 20 millióan estek már át valamilyen plasztikai beavatkozáson. A kozmetikumok iránt a leginkább a 90-es években születettek és az ezredfordulós generáció tagjai rajonganak.

Csen Yiqun és az arcmaszk Forrás: Qianjiang Evening News

Akárcsak Dél-Koreában, úgy Kínában is társadalmilag elfogadott kés alá feküdni, hiszen a lakosság 60 százaléka pozitívan tekint az ilyesfajta beavatkozásokra. Például a kantoniak körében a mellplasztika a legmenőbb, Hangcsouban mindenki hajbeültetést szeretne, míg Csengcsouban a szemüket műttetik meg a legtöbben.

Kína sok mindenben a legek országa Forrás: Imaginechina/Yi Chang

Az országban viszont igen nehéz olyan plasztikai sebészt találni, akinek engedélye is van.

A nagyjából 100 ezer sebész közül csupán minden tizediknek van hivatalos orvosi engedélye.

Sanghajban ellenzik a leginkább az új trendet. Sajtóértesülések szerint minden hatodik bejelentés a nemzeti panaszvonalra ebből a városból érkezik.