Elhagyja a régiót a Pepsi, új üdítőipari óriás jön létre

Pepsi
SAN ANSELMO, CA - FEBRUARY 13: Bottles of Pepsi are displayed on a shelf at a convenience store on February 13, 2018 in San Anselmo, California. PepsiCo reported fourth quarter earnings that beat analyst expectations with revenue of $19.53 billion, above the expected $19.44 billion. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Mindhárom érintett ország versenyhivatala jóváhagyta a Karlovarské Minerální Vody (KMV) számára az amerikai PepsiCo magyar leányvállalatának felvásárlását, illetve a cseh és szlovák érdekeltségeinek átvételét – közölte a KMV és a tulajdonában lévő Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. közös közleményben.
Vágólapra másolva!

A Karlovarské Minerální Vody januárban jelentette be, hogy a versenyhivatalok jóváhagyását követően felvásárolja a PepsiCo magyar, cseh és szlovák érdekeltségeit, illetve a PepsiCo üdítők és élelmiszertermékek kizárólagos forgalmazója és a franchise jogok birtokosa lesz.

A tranzakciót a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. valósítja meg, amelynek egyik tulajdonosa a KMV, a másik pedig a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke, Balogh Levente.

Forrás: AFP/Justin Sullivan

Az engedélyezési folyamat Magyarország után Csehországban és Szlovákiában is lezajlott.
A tranzakcióval a KMV-csoport a régió vezető ásványvíz- és üdítőital-gyártója lett.

Az akvizíciót követően a csoportnak 11 gyára és 2500 alkalmazottja lesz, a cégcsoport éves forgalma pedig 545 millió dollárra emelkedik.

A KMV-csoport az ásvány- és forrásvizek legnagyobb termelője Közép-Európában, 20 országba exportál, saját márkákkal van jelen Magyarországon, Bulgáriában és Ausztriában.