Az Amazon kettészedheti új cégközpontját

Amazon
SEATTLE, WA - JUNE 16: People walk past the signature glass spheres under construction at the Amazon corporate headquarters on June 16, 2017 in Seattle, Washington. Amazon announced that it will buy Whole Foods Market, Inc. for over $13 billion. (Photo by David Ryder/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az NBC News  és a The Wall Street Journal is azt állítja, hogy az e-kereskedelmi óriás legújabb központját nem egy, hanem két városban alakítják ki.
Vágólapra másolva!

Több mint egy évvel ezelőtt tette közzé az Amazon, hogy a Seattle-i központ után újabb helyszínt keres második főhadiszállásának. Felhívása szerint

5 milliárd dollárt fektetnek az új épületegyüttesbe, ahol mintegy 50 ezer dolgozónak lenne hely.

Az eredeti 238 várost és régiót tartalmazó listát végül húszra szűkítették le.

A cég ikonikus Seattle-i központja Forrás: Getty Images/David Ryder

A The New York Times arról számolt be, hogy az új központ a Virgina állambeli Crystal Cityben lesz, ugyanakkor az is kiszivárgott, hogy megkezdődtek a tárgyalások Long Island City (New York) városnegyedébe tervezett központról is.

Ugyanakkor Brian Sullivan, a CNBC újságírója Twitterén már korábban közzétette, lehet, hogy az Amazon két település között osztja majd meg legújabb központját.

Crystal City ráadásul az amerikai főváros, és ezzel együtt a cég alapítójának, Jeff Bezos otthonának a közelében található. Bár Long Island City az igen zsúfolt New Yorkban van, a városban itt a legalacsonyabbak a négyzetméterárak és még bőven van hely az ingatlanfejlesztésre.