Kenyérből főz sört ez az üzletlánc

Spar, felújítás, Interspar
Vágólapra másolva!
Az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelem új módját fejlesztette ki a Spar. Ausztriában a cég társult egy sörfőző üzemmel, ahol az Interspar pékségében sütött, ám nem értékesített kenyerekből főznek sört.
Vágólapra másolva!

A kiskereskedelmi lánc a salzburgi Gusswerk sörfőzdével társult, hogy a felesleges organikus kenyerekből sör készülhessen – írja a Magyar Mezőgazdaság. Az üzem sörfőző mestere, Reinhold Barta elmondta:

Annak érdekében, hogy csökkentsék az élelmiszer-pazarlás mértékét, egy innovatív terv született.

A feleslegessé vált kenyerekből borostyánszínű, organikus sört főznek.

Forrás: Spar/Molnár Zsolt

Jelenleg a sör Ausztriában a Spar, az Eurospar és az Intersparmüzletekben kapható. Az ital árpa- és malátatartalma részben helyettesíthető különböző organikus pékáruk felhasználásával. Reinhold Barta hozzátette:

A sör és a kenyér hasonló alapanyagokból készülnek, már az ősi egyiptomiak is felismerték a „kenyérsörben” rejlő lehetőségeket.

A Young&Urban névre keresztelt termékkel a Spar egy régi tradíciót gondolt újra, a cég arra számít, hogy az 5,5 százalékos alkoholtartalmú ital népszerű lesz a vevők körében.