A közelmúltban Budapesten tartott E-Banking Summiton az MKB Bank érdemelte ki az „Év FinTech Bankja" elismerést. A díjat annak a banknak ítélik oda, amely a legtöbbet tesz a FinTech iparág és a bankrendszer integrációja, együttműködése érdekében.

Az idei évben teljes körű digitális rendszercserét is végrehajtó MKB Bank lett az első magyar pénzintézet, amely ezt az elismerést kiérdemelte.

Az MKB Bank által 2016-ban létrehozott Fintechlab innovációs labor és nemzetközi startup inkubátor Magyarország első ilyen jellegű szakmai szervezete. Működésének eredményeként a legsikeresebb fintech innovációk – mint például az MKB Private Banking Blueopes befektetési robottanácsadója – épülnek be cég mindennapi működésébe. Az inkubációs programja a már tesztelhető fejlesztéssel rendelkező fintech startupok számára biztosít induló befektetést, személyre szabott képzési programot, sőt a legjobbak számára az bank való szakmai együttműködés lehetőségét is lehetővé teszi.

IllusztrációForrás: Origo

„Büszkék lehetünk arra, hogy kitartó munkánk és teljesítményünk ilyen rangos elismerésben részesült. Az MKB Bank és az MKB FinTechlab egyaránt sikeres a digitális modellekre való átállásban és a fintech együttműködésekben. Több éve tartó programunkban azon túl, hogy a legtehetségesebb startupoknak pénzügyi és szakmai támogatást biztosítunk, a velük történő digitális együttműködés alapjait is megteremtjük" – nyilatkozta Hetényi Márk, stratégiai, digitális és retail vezérigazgató-helyettes.

Az MKB Fintechlab által inkubált startupok folyamatosan a legmagasabb szintű nemzetközi elismeréseket érik el: 2017-ben Sara Koslinskát választották az év vállalkozójának a közép-kelet-európai régióban, 2018-ban Románia legjobb startupja lett a Pago, Európa 10 legígéretesebb fintech megoldása között tartják nyilván a FintechBlocks és Limitless fejlesztéseit.

„Az Oracle megtisztelő együttműködésének köszönhetően – képesek vagyunk, létrehozni november végén a régió első hackathonját, ahol az MKB Bank új digitális rendszereinek képességeit kihasználva, hazai és külföldi startupok egy hétvége alatt tudják integrálni megoldásaikat a bank rendszereivel. Így képes egy bank és a vele együttműködő fintech világ a jövő digitális platformjait létrehozni a gyakorlatban" – tette hozzá Hetényi Márk.