Minden rekord megdőlhet a karácsonyi szezonban

2018.11.12. 17:29

Rendkívül optimisták az idei karácsonyi ajándékozási szezonnal kapcsolatban az Egyesült Államokban: az előrejelzések alapján a forgalom első alkalommal átlépheti a bűvös, 1000 milliárd dolláros határt. Az eMarketer prognózisa szerint 2011 óta most növekedhetnek a legnagyobb mértékben az amerikaiak által ajándékokra fordított kiadások.

A fizikai üzletekben 4,4 százalékkal, 878,38 milliárd dollárra bővülhet a forgalom. Az online kiskereskedelemben pedig folytatódhat az elmúlt időszakot jellemző kétszámjegyű növekedés: 16,6 százalékkal, 123,73 milliárd dollárra növekedhet az árbevétel.
A szakértők a megnövekvő vásárlási kedvet az alacsony munkanélküliséggel, a stabil gazdasági növekedéssel és az emelkedő fogyasztói bizalommal magyarázzák.A CNBC  cikke aláhúzza, hogy az eMarketer előrejelzése egy olyan időszakban lát napvilágot, amikor a kiskereskedelem az átalakulás időszakát éli.

A New York-i Rockefeller Center karácsonyi díszkivilágításbanForrás: ONLY FRANCE/FRANCOIS ROUX/ ONLYWORLD.NET/Francois Roux

Nemrég kért csődvédelmet az egykori legnagyobb amerikai üzletlánc, a Sears, a Toys 'R' Us-nak pedig épphogy sikerült kimenekülnie a csődeljárás alól. Más áruházláncok pedig több száz üzlet bezárására kényszerülnek.
Ezzel párhuzamosan az olyan e-kereskedelmi óriások, mint az Amazon vagy az eBay egyre nagyobb nyomást gyakorolnak a hagyományos modellel működő versenytársakra.Az idei, november 1-től december 31-ig tartó szezonban a webáruházak tovább növelhetik piaci részesedésüket és elérhetik a 12,3 százalékot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK