Egy brit üzletlánc zacskós rántottát dobott piacra. Az Iceland szerint nem a lusta embereknek szánják a terméket, hanem sokkal praktikusabb szempontok vezették a céget.

A vállalat szerint kiderítették, hogy a lakosság harmada azt sem tudja, hogyan fogjon neki egy rántotta elkészítésének. A cég felmérése azt mutatta, hogy a tanulók 13 százaléka még egy keménytojást sem tud elkészíteni - írja az Élelmiszeronline.

Ugyanakkor rendkívül fontos szempont az is, hogy előre csomagolva a fogyatékkal élők, vagy akár csak egy csuklósérülést elszenvedett emberek számára a rántotta elérhetőbb élelmiszerré válik, mivel nem kell felverni a tojást. 

A fáradékonyabbak is megkerülhetik a procedúrát. Az irodai munka közben egy gyors uzsonnához szintén ideális az étel.

Mindegyik csomag három szabadtartásból származó brit tojást, némi tejet és fűszerezést tartalmaz.Ami az elkészítését illeti, a tasakot kicsit meg kell nyomkodni, le kell tépni tetejét, és függőlegesen be kell helyezni a mikrohullámú sütőbe. Itt 900 Watton 90 másodpercig fel kell melegíteni, majd pedig 30 másodpercig pihentetni kell. Az utolsó lépés, hogy a rántottát kinyomjuk arra a helyre, ahova akarjuk.