Eredetileg augusztusban dobták volna piacra a szigetország áruházaiban a Beyond Burger névre keresztelt vega burgert, ám a cég termékeire akkora volt a kereslet az Egyesült Államokban – és ez ellátási gondokat szült volna –, hogy ezt novemberre halasztották – írta az Independent.

Az amerikai Beyond Meat nevű cégnél kifejlesztett vega burgert ezentúl a szigetország legnagyobb szupermarketláncának több mint

350 áruházában is meg lehet vásárolni – közleményükben kifejtették, hogy remélik, így több növényi alapanyagot visznek majd be szervezetükbe a vásárlók. 

IllusztrációForrás: AFP/2017 Getty Images/Aaron Davidson

A Beyond Burgert hét évig fejlesztette a cég, hogy mind külsejében, mind ízében az igazi marhahúsra hasonlítson. A célunk az volt, hogy ínycsiklandó, lédús és ízletes terméket fejlesszünk ki, anélkül, hogy akár egészségügyileg kockázatos, vagy környezetkárosító alapanyagokkal dolgoznánk" – áll a vállalat honlapján.

A két szeletből álló csomag 5,5 fontba (2 ezer forint) kerül. A burgerek sárgaborsót, kókuszdiót, repceolajat, burgonyakeményítőt és cukorrépát tartalmaznak. 

IllusztrációForrás: Beyond Meat

A Tesco és a Beyond Meat már 2016 óta tárgyal az együttműködésről. Derek Sarno, a Tesco növényalapú innovációért felelős igazgatója elmondta, hogy a Beyond Burger beleillik a vállalat Wicked Kitchen nevű vegán élelmiszereket felsorakoztató termékkínálatába.