Elon Musk nemrég saját tequila márkát alapított, amelynek a nagyon találó és ötletes "Teslaquila" nevet adta. A Tesla vezére azonban nem várt ellenállásba ütközött a mexikói tequilagyártók részéről.

A  Tesla vezére, Elon Musk nemrég bejelentette, hogy saját tequila márkát indít, amelynek a Teslaquila nevet adta. Musk ezzel szeretne betörni a több milliárd dolláros tequila piacára, a mexikóiak viszont ezt nem igazán szeretnék.

A mexikói Tequila Regulatory Council (CRT) rendelete szerint a "tequila" név védett, a Teslaquila pedig jogtalanul használná a népszerű ital nevét.

A CRT szigorú rendeleteket hozott annak érdekében, hogy megvédjék nemzeti italukat. Például ahhoz, hogy egy italt tequilának lehessen nevezni Guanajuato, Jalisco, Michoacán, Nayarit vagy Tamaulipas államokban kell készülnie.

Elon MuskForrás: AFP/Brendan Smialowski

A Teslaquila viszont csak a nevében állítja, hogy tequila. Az európai, amerikai, mexikói és jamaicai Szabadalmi és Védjegyhivatalaiba benyújtott kérelem szerint, a Teslaquila agave likőr és kék agave likőr lesz.

A CRT szerint ahhoz, hogy a Teslaquila igazi tequilának minősüljön, szigorú szabályoknak kellene megfelelnie, emellett pedig az ország egyik elismert tequilagyártójának is a nevét kellene adni a termékhez. Amennyiben ez nem történik meg, akkor azt a védett tequila nevet ért jogsértésnek tartják.