Megmutatjuk, mikor érdemes karácsonyfát venni

2018.11.14. 19:02

Karácsony napjáig érdemes kivárni a fa vásárlásával, ugyanis akkor a legolcsóbbak. Például az Egyesült Államokban ilyenkor az átlagár 47 dollár (13 ezer forint) alá esik – állítja a Nemzeti Karácsonyi Egyesület, valamint a Square társaság tanulmánya, amit a Marketwatch összesített.

Ugyanakkor a legdrágább időpont a Cyber Monday – vagyis a Fekete Pénteket követő hétfői online leértékelések – ekkor ugyanis az átlagár még 81 dollár (23 ezer forint), míg a Black Friday napján is olcsóbb, bár nem sokkal: az átlag akkor 77 dollár (22 ezer forint).

IllusztrációForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Ha a karácsonyfa megvásárlásával az utolsó hétig várunk, akkor az akár 22 százalékos megtakarítást is jelenthet, ugyanakkor sokan nem szeretik halogatni a fa beszerzését.

A karácsonyfák ára az elmúlt évben 17 százalékkal emelkedett az Egyesült Államokban – 64 dolláros (18 ezer forint) átlagárról 77 dollárra (22 ezer forint). Ugyanakkor az Egyesület úgy véli, idén nem lesz drágulás, köszönhetően annak, hogy kellő mennyiségű fa áll az ünneplők rendelkezésére.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK