A nagy német repülőtereken is elérhető lesz a magyar startup szolgáltatása

Swedish royal couple in Germany - Berlin Royals
The airplane of the Swedish royal couple lands in the military sector of Tegel Airport in Berlin, Germany, 05 October 2016. The Swedish royal couple is on a four-day visit to Germany. Stops include Berlin, Hamburg, Saxony-Anhalt, and Saxony. Photo: JOERG CARSTENSEN/dpa
Vágólapra másolva!
A BeeRides szolgáltatása év végétől kezdődően a budapesti repülőtér mellett immár a legnagyobb német reptereken is elérhető lesz. A németországi terjeszkedést a düsseldorfi magyar főkonzulátus is segíti. A startupot közel 200 cég közül, egyedüli magyarként beválasztották a nemzetközi ScaleUp Hub mentorprogramba is.
Vágólapra másolva!

A BeeRides magyar fejlesztésű, egyedi autómegosztási modelljét a sikeresen működő düsseldorfi és dortmundi lokáció mellett Európa egyik legforgalmasabb repülőterén, Frankfurtban és a német fővárosban, Berlinben is elérhetővé tette. A cég ezen felül 2018 végéig nyitásra készül Münchenben is, így a három legforgalmasabb német repülőtéren egyaránt jelen lesz.

A budapesti desztinációval együtt összesen 160 millió, repülővel utazó autótulajdonos vagy bérlő érheti el ezt

az akár garantált havi összeget kínáló, automatizált carsharing megoldást vagy juthat az általánoshoz képest akár féláron bérelt autóhoz.

Azon utasok pedig, akik az egyik BeeRides lokáción parkolnak, bármelyik másikon kedvezményesen bérelhetnek autót.

„Az előkészítés, ami egy hagyományos autókölcsönző esetében közel két évig is eltarthat, nálunk általában 1-5 hónapot vesz igénybe. A beruházási költségünk a legutóbbi német repülőtereken töredéke volt a hagyományos autókölcsönzők költségének, ami akár a félmillió eurót is meghaladhatja" - mondta Kálcsics Gergő, a BeeRides társügyvezetője.

A berlini repülőtéren már használható a magyar BeeRides autómegosztó startup szolgáltatása Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jörg Carstensen

Terjeszkedési stratégiájában a BeeRides egész Európára kiterjedő, több mint 2700 fő megkérdezésével elvégzett kutatás és elemzések alapján izgalmasnak és ígéretesnek tartja az észak- és nyugat-európai országokat.

A bővülés egyik jelentős mérföldköve, hogy a társaságot meghívták az innogy Innovation Hub és a Wayra UK által szponzorált ScaleUp Hub nemzetközi mentorprogramba,

a több száz jelentkezőből kiválasztott tizenkét (többek közt angol, német, izraeli) startup közé, egyedüli magyarként. A november elején indult brit program célja, hogy – a szakemberek mentorálása, kapcsolati hálója, közös alkotó-platformja révén – e cégek alapötletét, üzleti modelljét piacképessebbé fejlesszék, és felkészítsék őket további befektetésekre.

A céget a terjeszkedésben segíti többek közt a Düsseldorfi Magyar Főkonzulátus is, ahol Szegner Balázs főkonzul már 2015-ben, a startup megalakulásának évében megismerte a BeeRides-t. A diplomata felajánlotta segítségét a németországi terjeszkedéshez, melyet az alapítók igénybe is vettek. Így a magyar főkonzulátus segítségével került sor a németországi terjeszkedésre.