Nagy érdeklődést válthat ki a bővített csok

2018.11.19. 11:24

Nagy érdeklődést válthat ki a december elsejétől igényelhető bővített családi otthonteremtési kedvezmény – nyilatkozta a BankRáció.hu hitelszakértője az M1 aktuális csatorna hétfői adásában.

Trencsán Erika ezt azzal indokolta, hogy a 2017-2018-ban megkezdett építkezésekből származó ingatlanokat várhatóan 2019-ben adják át, ezzel nő az új lakások piaca, így a vásárlásnál igénybe vehető kedvezményes hitelkonstrukciók kihasználása is.

IllusztrációFotó: Szabó Gábor - Origo

Emlékeztetett arra is, hogy a bővített csok általmár a kétgyermekes családok számára is elérhető lesz a 10 millió forintos, új lakás vásárlására fordítható kedvezményes kamatozású lakáshitel,a háromgyermekesek esetén pedig az eddigi maximálisan 10 millió forintban meghatározott kedvezményes hitel összegét 15 millióra emelték. 

Azok a családok, melyek már a bővített csok előtt hiteligénylésbe kezdtek, de még nem írtak alá kölcsönszerződést,várhatóan módosíthatják azt.Akik építési hitelhez akarták igénybe venni a csokot, azoknak valószínűleg módosított költségvetést kell elkészíteniük a bővített kedvezmény igényléséhez, ha pedig vásárlási hitelről volt szó, akkor az adásvételi szerződés változtatására lesz szükség – fűzte hozzá Trencsán Erika.