A mértékadó The Banker magazin szakértői az egymást követő hatodik évben is az OTP Bankot választották a legjobb privát banki szolgáltatónak Magyarországon. A hazai pénzintézet 22,5 ezer kiemelt ügyfél vagyonát kezeli, ez 35 százalékos piaci részesedést jelent.

A Financial Times lapcsoporthoz tartozó, The Banker és Professional Wealth Management szakfolyóiratok által szervezett gálán ismét az OTP Bank képviselője vette át a legjobb privát banknak járó elismerést.A szakmai bíráló bizottság részletesen elemezte az egyes bankok pénzügyi teljesítményét, portfólió- és kockázatkezelését, növekedési stratégiáját, állomány bővülését, piaci részesedésének alakulását. A díj odaítélése során a bizottság figyelembe vette azt is, hogy az OTP Bank privát banki szolgáltatásai innovatívak, az elérhető termékkör és a privát banki tanácsadók felkészültsége is kiemelkedik a magyar piaci versenytársak közül.

Az OTP Bank bankfiókja a fővárosi Corvin Plaza bevásárlóközpontbanForrás: MTI/Illyés Tibor

Az OTP Private Banking már közel 1650 milliárd forintnyi vagyont kezel. Dominanciája nem csak a legmódosabb ügyfelek vagyonkezelése terén tapasztalható.
Az év első 9 hónapjában a teljes likvid háztartási megtakarítási piaci növekedés 42 százaléka került hozzánk, ezzel az év eleje óta 31,77 százalékra növeltük részesedésünket a megtakarítási piacon – nyilatkozta Takács András, az OTP Bank vagyonkezelési és megtakarítási igazgatóságának ügyvezető igazgatója.
Az OTP Private Bankinget eddig már három alkalommal a régió legjobbjának is megválasztották.