Lezárult a Zsebpénzügyes vetélkedő 2018-as évada. A 4 fordulóból álló országos pénzügyi tudatossági programra több mint 1000 középiskolás diák nevezett. A fiatalok pénzügyi tudatosságának erősítése nemzetgazdasági érdek, ezért az Intrum jövőre is megszervezi vetélkedőjét.

Az elmúlt években egyre nagyobb hangsúlyt kapott az általános és középiskolai tantervekben a háztartásgazdaságtan.

E változás hatása már kutatási adatokban is érezhető: az Intrum 2017-es Európai Fogyasztói Fizetési Jelentése szerint a 18-24 év közöttiek 51 százaléka állította, hogy jobb lett volna, ha többet tanulhatott volna a pénzügyekről az iskolában, míg a 2018-ban készült kutatás szerint már csak 46 százalékuknak van hiányérzete.

Az Intrum számára kiemelten fontos a felnövekvő generációk pénzügyi nevelése, ezért idén második alkalommal szervezte meg pénzügyi tudatossági vetélkedőjét, a Zsebpénzügyest, melyet tavaly azzal a céllal indított el, hogy játékos formában mélyítse el a középiskolások pénzügyekkel kapcsolatos ismereteit. A 2018-as vetélkedőre összesen 345 három fős csapat nevezett, az ország 149 iskolájából. November 23-a és 24-e között a Budapesten tartott élő döntőbe 8 csapat jutott be.

A 2018-as Zsebpénzügyes döntő résztvevőiForrás: Intrum

A legjobbnak járó elismerést a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium csapata vitte el.

A négy fordulóból álló Zsebpénzügyesre 16. életévüket betöltött diákokból álló három fős csapatok jelentkezhettek, akiket egy támogató tanár és az Intrum mentorai is segítettek a felkészülésben. Az Intrum által szervezett vetélkedő szakmai partnere a Studium Generale.