Nagy változtatásokra készül az IKEA Magyarországon

Ikea
Budapest, 2016. február 7. Az IKEA az első magyarországi áruháza a főváros XIV. kerületében, az Örs vezér terén. A multinacionális bútorkereskedelmi hálózat áruháza 1990. március 21-én nyílt meg a Sugár üzletközpont mellett. MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Felgyorsítja átalakulási folyamatát az Ingka Csoport (Ingka Holding B.V. és közös vezetésű vállalatai), növelve befektetéseit új és meglévő IKEA áruházaiba és a kiszolgáló központjaiba. Emellett városközpontokban jelenik meg és jelentősebb hangsúlyt helyez online kereskedelmi felületére – közölte a társaság az Origo érdeklődésére. Régiónkban is jelentős változtatásokat hajtanak végre.
Vágólapra másolva!

Annak érdekében, hogy az IKEA jövőbeli pozícióját minél jobban megerősítsék, a vállalat újragondolja minden részlegének jelenlegi struktúráját.

Harminc új IKEA-érintkezési pontot hoznak létre, a kiszolgáló hálózatba és digitális megoldásokba való befektetés előreláthatólag 11 500 új munkahelyet teremt a következő két évben.

Mindeközben a 160 000 pozícióból 7500 megszűnhet, ami elsősorban globális funkciókat és háttérirodákat érint harminc országban.

Az IKEA áruháza az Örs vezér terén Forrás: MTI/Faluldi Imre

Az Ingka Csoport által kijelölt üzleti átalakulási irányokat követve Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában sokkal nagyobb hangsúlyt kap majd a kényelem és megfizethetőség, a többcsatornás kereskedelem és a fenntarthatóság.

A teljes körű átalakulás keretében a régióban is egyszerűsíti működését az IKEA. Ugyanakkor Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában több tucat új munkahelyet teremt az elkövetkezendő 2 év fejlesztéseivel.

A három ország jelenlegi 3 233 munkahelye közül 33 szűnhet meg, amelyek főként háttérirodai pozíciók.