Nagy változtatásokra készül az IKEA Magyarországon

2018.11.26. 16:12

Felgyorsítja átalakulási folyamatát az Ingka Csoport (Ingka Holding B.V. és közös vezetésű vállalatai), növelve befektetéseit új és meglévő IKEA áruházaiba és a kiszolgáló központjaiba. Emellett városközpontokban jelenik meg és jelentősebb hangsúlyt helyez online kereskedelmi felületére – közölte a társaság az Origo érdeklődésére. Régiónkban is jelentős változtatásokat hajtanak végre.

Annak érdekében, hogy az IKEA jövőbeli pozícióját minél jobban megerősítsék, a vállalat újragondolja minden részlegének jelenlegi struktúráját. Harminc új IKEA-érintkezési pontot hoznak létre, a kiszolgáló hálózatba és digitális megoldásokba való befektetés előreláthatólag 11 500 új munkahelyet teremt a következő két évben. Mindeközben a 160 000 pozícióból 7500 megszűnhet, ami elsősorban globális funkciókat és háttérirodákat érint harminc országban.

Az IKEA áruháza az Örs vezér terénForrás: MTI/Faluldi Imre

Az Ingka Csoport által kijelölt üzleti átalakulási irányokat követve Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában sokkal nagyobb hangsúlyt kap majd a kényelem és megfizethetőség, a többcsatornás kereskedelem és a fenntarthatóság. A teljes körű átalakulás keretében a régióban is egyszerűsíti működését az IKEA. Ugyanakkor Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában több tucat új munkahelyet teremt az elkövetkezendő 2 év fejlesztéseivel. A három ország jelenlegi 3 233 munkahelye közül 33 szűnhet meg, amelyek főként háttérirodai pozíciók.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK