Különleges kapszulákban regenerálódhatnak az alkalmazottak

2018.11.27. 12:00

A DaeWha Kang Desing tervezőiroda egy különleges regenerációs kabint tervezett egy cég felkérésére azért, hogy az alkalmazottjai kipihenhessék magukat egy-egy fárasztó nap után, vagy akár munka közben is. Ezzel pedig a munkavállalók kötődése is erősödik majd a céghez, és hatékonyabban, nagyobb elköteleződéssel végzik majd a munkájukat.

A Shard Regeneration Pods regenerációs kabinok tervezése előtt a mérnökök a cég egyik alkalmazottjával, továbbá egy szakértővel is konzultáltak, hogy sikeres művet alkothassanak, amely valóban segít relaxálni az alkalmazottaknak. A kabinok körül kaktuszkert található, ami a természet közelségét hozza el a regenerálódni kívánó alkalmazottaknak.

Az építmények leginkább aranyszínű tojásokra, vagy - ha szabadon eresztjük a fantáziánkat, akár - földön kívüli kapszulákra hasonlítanak,és a napi mókuskerékből egész biztosan kizökkentik azt, aki beleül.

Egy ilyen kabin több száz bambuszból készült, a belsejében pedig puha és nagy méretű ülések találhatók, amelyek akár alvásra is alkalmasak, bár elsősorban meditációra tervezték őket. A pihenni vágyóknak párnák is rendelkezésre állnak, amelyek segítségével a cipőjük levételével egy padon a töröküléshez hasonlító lótuszhelyzetbe üljenek.

A különleges kabinok bambuszból készültek (illusztráció)Forrás: Dreamstime

A kabinokat az Aldworth James & Bond mesterművészei alkották meg, a csúcstechnológiás digitális művészetet a hagyományos kézműves technikákkal ötvözve.

A kabinokról készült képek a Player.hu oldalán tekinthetőek meg.

(Az Üzletrészen szívesen beszámolnánk az első hasonló magyar kezdeményezésről is.)