Az Airbnb nevű lakásmegosztó portál tíz hónapon át keresett új pénzügyi igazgatót, nemrég pedig bejelentették, hogy a pozíciót az Amazon korábbi alelnöke, Dave Stephenson tölti majd be. A vállalat 2019-ben akar tőzsdére menni, ezért fontos volt számukra, hogy egy elismert, jól csengő nevet találjanak.

Stephenson 17 évig dolgozott a világ legnagyobb e-kereskedelmi vállalatánál, az Amazonnál, ahol alelnökként és pénzügyi igazgatóként tevékenykedett. A CNBC szerint ezzel a lépéssel az Airbnb még közelebb kerül egy esetleges tőzsdei bevezetéshez (IPO), amely ha minden jól alakul, már jövőre megtörténhet.

Az Airbnb kiemelte, hogy Stephenson az utóbbi négy évben folyamatosan két számjegyű bevételnövekedést volt képes felmutatni az Amazonnál. A vállalat sajtóközleménye azt is megemlíti, hogy Stephenson a világ egyik legjobb pénzügyi igazgatója, és hosszú évekig szolgál majd az Airbnb irányítójaként.

Stephenson volt munkatársai is méltatták. Az Amazon egyik korábbi pénzügyi igazgatója, Tom Szkutak szerint öröm volt együtt dolgozni Davevel, aki gyors és nagy pénzügyi növekedést volt képes elérni az e-kereskedelmi óriásnál.

illusztrációForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jens Kalaene

Az Airbnb a 2019-es év egyik legjobban várt IPO-ja, Stephenson tapasztalata pedig sokat fog segíteni abban, hogy sikeres legyen a tőzsdei bevezetés, ő egyébként a Whole Foods és a Zappos felvásárlásánál is segédkezett.

Az előző hónapban az Airbnb fennálása óta először hozott nyilvánosságra negyedéves jelentését, röviddel azután, hogy a Morgan Stanley beszámolója szerint a vállalat növekedése lassul az európai és amerikai piacon. Az Airbnb a harmadik negyedévben egymilliárd dolláros bevétellel zárt, ez pedig a vállalat történetének legjobb három hónapos időszaka volt.