Különleges akciót indít a fapados légitársaság

Ryanair, sorban állás
Vágólapra másolva!
Hat új útvonalat nyit a 2019-es nyári menetrendi időszakban a Ryanair ír diszkont légitársaság Budapestről és két új Boeing 787-800-as érkezik a ferihegyi bázisra - jelentette be Olga Pawlonka, a légicég regionális értékesítési és marketing menedzsere Budapesten.
Vágólapra másolva!

Elmondása szerint

a társaság négyről, hatra növeli a budapesti bázison lévő repülőgépek számát, és a március végével induló időszakban az olaszországi Bariba, Cagliariba és Riminibe, az írországi Corkba, a spanyolországi Sevillába, valamint Görögország második legnagyobb városába, Thesszalonikibe indít új járatokat.

Ez lesz a Ryanair eddigi legszélesebb kínálata Budapestről, összesen 39 útvonal lesz elérhető, az utasok száma 3 millióra emelkedhet, ami 13 százalékos bővülés az előző évhez képest - jegyezte meg Olga Pawlonka.

A cég egyúttal speciális akciót hirdet:

csütörtök éjfélig 3059 forinttól induló árakon kínálnak repülőjegyeket, mostantól márciusig terjedő utazási időpontokkal.

A társaság egyéb ügyeiről szólva az MTI kérdésére válaszolva beszélt arról, hogy

a társaság a magas kerozinárak és az alacsony átlagos jegyár miatt kénytelen volt 20 százalékkal csökkenteni a profitkilátásait, jelenleg 1,15 milliárd euró közelébe várják március 31-ével, a pénzügyi év végével a társaság adózott eredményét.

Forrás: AFP/Andreas Arnold

Elmondta még, hogy bár a cég 75 százalékos tulajdonában álló Laudamotion ebben a pénzügyi évben még 150 milliós veszteséget hozhat, jövőre már nullszaldó körüli eredményre számítanak.

A nyári időszakban tapasztalt késésekkel kapcsolatban Olga Pawlonka azt hangsúlyozta, hogy mintegy 1100 járatukat kellett törölni a késések miatt, és ez nem fenntartható.

Ezért azt kezdeményezték az uniónál, hogy a sztrájkot hirdető légiforgalmi irányító-szolgálatok értesítsék a cégeket 72 órával a légtér lezárása előtt, és biztosítsák az adott ország légterében való átrepülést sztrájk esetén is.