Hosszú távra tervez Nyíregyházán a Lego

Vágólapra másolva!
Új gyártási platformok indítására is készül a 2014-ben átadott nyíregyházi Lego gyár - ismerteti keddi számában a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A Lego Manufacturing Kft. a lappal közölte, hogy enyhe, de stabil növekedésre számít az idén a nyíregyházi gyáruk. A társaság tavaly 36 milliárd forint feletti árbevételt ért el a 2016-os 33 milliárd után. Mivel állandó az igény az általuk gyártott játékokra és fröccsöntött elemekre, folyamatosan bővítik a gyártókapacitásukat is.

Több területen fejlesztenek, új gyártócsarnokokat, automata magas- és kéziraktárat, valamint energiaépületet építenek - közölte Siket Lóránt kommunikációs vezető. Hozzátette: az állandó beruházások egyúttal azt is jelentik, hogy a társaság hosszú távra tervezi Nyíregyházán a gyártást.

A világon öt üzemben termel a Lego, a magyarországi mellett Dániában, Csehországban, Mexikóban és Kínában. A mintegy 2500 fős nyíregyházi gyárban naponta 60 millió fröccsöntött kocka és egyéb építőelem készül. Ennek a mintegy 18-20 kamionnyi készterméknek a zömét a Prága melletti logisztikai központba szállítják, majd innen osztják szét az értékesítési csatornákon a különböző országok piacaira - olvasható a Világgazdaságban.