Tovább kavarog a Renault-botrány

2018.11.28. 16:03

Nem látja szükségét bármilyen változtatásnak a Renault és a Nissan autógyárak között létrejött együttműködés szerkezetében Bruno Le Maire francia gazdasági miniszter azt követően sem, hogy a Nissan felmentette hivatalából Carlos Ghosn cégelnököt.

Az autóipari szövetség élén a Renault vezérének kell állnia - szögezte le Bruno Le Maire a francia LCI rádióállomásnak adott interjúban, hangsúlyozva, hogy semmilyen változtatást nem akar látni a két cég között kialakult erőviszonyokban.Carlos Ghosnt, a Nissan-Renault-Mitsubishi együttműködés elnök-vezérigazgatóját a múlt héten tartóztatták le Japánban pénzügyi visszaélések vádjával. Carlos Ghosn meghallgatásán cáfolta az ellene felhozott vádakat.

Forrás: Renault

A Nissan felügyelő bizottsága a múlt héten mentette fel hivatalából a cégvezért, a Mitsubishi pedig e hét elején tette meg ugyanezt a lépést. A Renault ezzel szemben a múlt héten helyettest nevezett ki a "feladatai ellátásában akadályoztatott" Carlos Ghosn helyére, mondván, hogy a Japánban felhozott vádak nem bizonyítottak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK