A Google új mobilszolgáltatást indított, és már az Apple-nél is elérhető

népszerű márkák galéria, google
(FILES) In this file photo taken on November 4, 2016 a man rides a bike pass a Google sign and logo at the Googleplex in Menlo Park, California. - Google-parent Alphabet on October 31, 2018 confirmed that an executive accused of sexual harassment left the company without an exit package as tension over its handling of such matters heightened. Word that Rich DeVaul, a director at X lab devoted to "moonshots" such as internet service from balloons, was out came with reports that women employees were trying to organize a walk-out on Thursday to protest lenient handling of sexual misconduct in the workplace. (Photo by JOSH EDELSON / AFP)
Vágólapra másolva!
A Google bejelentette, hogy a Google Fi néven ismert szolgáltatásuk ezentúl már az Apple eszközein is elérhető lesz. Ezt érdemes tudni róla.
Vágólapra másolva!

A Google Fi eredetileg Project Fi néven indított MVNO (mobile virtual network operator) szolgáltatást. Ez lényegében azt jelenti, hogy nem egy mobilszolgáltatóra fizetünk elő, hanem a Google Fi segítségével folyamatosan ugrálhatunk a különböző lehetőségek között, attól függően, hogy éppen kinél a legerősebb egy adott helyen és időben a térerő és az internet.

A Fi jelenleg csak az Egyesült Államokban érhető el és a Sprint, a T-Mobile, valamint a US Cellular szolgáltatásai között váltogat.

A Google Fi legnagyobb előnye, hogy sokkal olcsóbb lehet, mint egy előfizetés a nagyobb szolgáltatóknál. A Fi amerikai ügyfeleinek 20 dollárt kell fizetniük a korlátlan üzenetekért és hívásért, valamint 10 dollárt egy giga adatért. A felhasználók ráadásul vissza is kapják a pénz egy részét, ha nem használják el teljesen az adatforgalmat.

illusztráció Forrás: AFP/Josh Edelson

Emellett 6 giga elhasználása után minden további adatmennyiség ingyenes,

azonban a Google csökkenteni fogja az internet sebességét azoknál, akik túllépik a havi 15 gigát. De annak ellenére, hogy olcsó és egyszerű, eddig nem igazán tudott elterjedni a Google Fi, mivel nagyon kevés készüléken volt elérhető.

A vállalat saját Pixel mobiljai mellett néhány Motorola telefonon lehetett csak használni, de a mostani bejelentés után már az Apple felhasználók is igénybe vehetik a szolgáltatást, így sokkal nagyobb tömegekhez jut el a Google kezdeményezése.