A Tesco a nyilvánosság kizárásával tárgyal a szakszervezetekkel

Tesco
Budapest, 2018. szeptember 27. A TESCO Magyarország egyik áruházának homlokzata a főváros IX. kerületében, a Koppány utcában. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Megkezdődtek a jövő évre vonatkozók bértárgyalások a Tesco áruházlánc és a munkavállalók érdekképviseleti szervezeti között - áll a hipermarketlánc és a szakszervezetek közös közleményében.
Vágólapra másolva!

Óriási a feszültség a Tescónál. Ahogy az Origo megírta, az áruházlánc olyan belső átszervezésekre készül, melyek eredményeképpen - véli az egyik dolgozói szakszervezet - az alkalmazottak tömegesen mondhatnak fel. Ez különösen kritikus lehet a mostani, ünnepek előtti időszakban, amely a kiskereskedelemben hagyományosan a legfontosabb szezonnak számít.

A hír közlése után nem sokkal újabb fejleményekről értesült lapunk. Eszerint

a Tesco, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) és a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) megkezdte a tárgyalásokat a jövő évi béremeléssel kapcsolatban.

A felek egyetértettek abban, hogy az egyeztetések során a Tesco-munkavállalók érdekeit és az áruházlánc hosszú távú, sikeres magyarországi működését tartják szem előtt - írják közös közleményükben.

A Tesco Magyarország egyik áruházának homlokzata Forrás: MTI/Jászai Csaba

Ez tartalmazza továbbá:

A tárgyalások lezárásának tervezett időpontjáról vagy az eredménytelenség következményeiről, egyelőre nem áll rendelkezésre információ.