A világ legöregebb milliárdosa még ma is aktív

2018.12.06. 07:32

Chang Yun Chung, a Pacific International Lines (PIL) alapítója, aki bár év elején átadta a cég vezetését fiának, Teo Siong Sengnek, a mai napig bejár dolgozni a cég szingapúri irodájába.

Chung több mint 51 évig volt a Pacific International Lines elnöke, és mint tiszteletbeli elnök, minden nap ellenőrzi a cég működését, és egyeztet a részlegekkel.

Chang Yun Chung, a Pacific International Lines tiszteletbeli elnökeForrás: YouTube

„Ez a szokásom, minden nap lejegyzem a történéseket a naplómba" – nyilatkozta Chung a CNBC-nek, majd hozzátette, hogy ezzel tartja aktívan az elméjét.

Chung cégét a világ húsz legnagyobb hajózási vállalata között tartják számon, és közel 18 ezer alkalmazottat foglalkoztat. Chung fia elmondta, hogy ugyan átvette az év elején a cég irányítását, de azóta is napi szinten konzultál édesapjával.

Nem maradhatok otthon, nagyon-nagyon unatkoznék" – tette hozzá a milliárdos.

Mint mindenhol az üzleti világban, a hajózásnál is sok ismeretlen tényező van: politikai vagy technikai kérdések, esetleg balesetek,

Teo úgy véli, apja útmutatásának köszönhetően türelmesebb vezetőként áll ezekhez a problémákhoz, és azt állítja, édesapja mindig meg tudta őrizni nyugalmát a nehéz helyzetekben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK