Meghosszabbítják a Vodafone frekvenciahasználati jogosultságát

népszerű márkák galéria, vodafone
09 May 2018, Germany, Duesseldorf: The Vodafone logo in front of the headquarters of Vodafone Germany. Vodafone plans to buy large parts of the British broadband provider Liberty Global, among them the German cable network operator Unitymedia. According to Vodafone, the two companies agreed on a buying price of 18.4 billion euros. Photo: Federico Gambarini/dpa
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság határozata alapján a Vodafone Magyarország 2100 MHz-es frekvenciasávban 2019. december 23-ig fennálló frekvenciahasználati jogosultságát 2027. június 23-ig meghosszabbították.
Vágólapra másolva!

A jogosultságot 2004-ben a Nemzeti Hírközlési Hatóság pályázatán nyerte el a Vodafone Magyarország. A jogosultság hét és fél évvel történő meghosszabbítására a 2004-es pályázati kiírás ad lehetőséget.

A Vodafone Magyarország a jelenleg 3G-s hang és adatszolgáltatásra használt 2100 MHz-es frekvencia tartományban már megkezdte a 4G-s szolgáltatás nyújtását is, a jövőben pedig a tartomány akár 5G-s szolgáltatásra is alkalmas lehet.

A Vodafone Magyarország elkötelezett a magyarországi telekommunikációs infrastruktúra, így a mobil és vezetékes hálózatok fejlesztése mellett,

az NMHH határozata a 2100 MHz-es frekvencia használati jogosultságának meghosszabbításáról pedig tovább növelte a bizalmat a Vodafone magyarországi befektetési stratégiájában.

illusztráció Forrás: AFP/Federico Gambarini

A társaság célja, hogy a UPC Magyarország korábban bejelentett, az Európai Bizottság mint versenyhatóság jóváhagyását váró felvásárlásával, olyan konvergens szolgáltatóvá váljon, amely kiváló felhasználói élményt nyújtó mobilszolgáltatása mellett országos szinten képes a konvergens szolgáltatások teljes spektrumát nyújtani, beleértve a vezetékes szélessávú és televíziós szolgáltatásokat is.

A 2100 MHz-es frekvenciahasználati jogosultság meghosszabbításának egyszeri díja 11 milliárd forint. A sávdíj havi mértéke jelenleg 56.250.000 forint.