21. századi munkakörülményeket kínál dolgozóinak a Philip Morris

dohányzás
business man lighting a cigarette in a corporate environment
Vágólapra másolva!
Immár három elismerés is tanúsítja, hogy a Philip Morris Magyarország igazodik a 21. századi munkavállalók igényeihez. Kiemelten családbarát szemlélettel, a munka és a magánélet egyensúlyának előtérbe helyezésével, továbbá megkülönböztetés-mentes munkakörülményekkel érdemelte ki az Equal Salary tanúsítványt, a Családbarát Vállalat és a Fogyatékosságbarát Munkahely címeket.
Vágólapra másolva!

A cég egyre-másra nyeri a HR-fejlesztéseit elismerő díjakat: novemberben Magyarországon elsőként kapta meg az Equal Salary tanúsítványt. Ez nem csupán annak biztosítéka, hogy a szervezetben dolgozó nők és férfiak azonos értékű munkáért egyenlő bérezést kapnak, hanem minden más munkafeltétel azonosságát is garantálja. A dohányipari vállalat hazai szervezete abszolút diszkriminációmentesen működik – állapította meg a tanúsítványt kibocsátó svájci alapítvány.

Egy éven át viselheti a cég a szintén nemrégiben elnyert „Családbarát Vállalat 2018" elismerést, amelyet a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom adományoz azoknak a gazdasági szereplőknek, amelyek a társadalom családbarát szemléletét erősítik a munka és a magánélet egyensúlyát támogató működésükkel.

A cégnél jelentős költség hozzájárulásra számíthat az, aki szülés után megszakítja fizetés nélküli szabadságát és visszatér dolgozni. Emellett munkahelyi kismama/papa szobákat rendeztek be,

a nagyobb gyermekek játékkonzollal, pingponggal tölthetik el idejüket, ha szüleikkel látogatnak el az irodába. Nyáron pedig tartalmas bel- és kültéri szünidei programok összeállításával könnyítik meg a családok életét. Idén különösen nagy sikert aratott a gyermekes munkavállalók körében a céges nyári tábor.

Történelme legnagyobb üzleti átalakulásán megy keresztül a Philip Morris: hosszú távú célja, hogy teljesen felhagyjon a hagyományos cigaretták gyártásával, és egy nap kizárólag füstmentes termékeket értékesítsen Forrás: Origo

A Philip Morris Magyarország munkatársainak több mint 90 százaléka rugalmas munkarendben dolgozik.

Ezen felül heti 1 nap akár otthoni munkavégzésre is van lehetőség. Aki valamilyen speciális élethelyzet miatt még többet szeretne otthonról dolgozni vagy részmunkaidős beosztásra lenne szüksége, átmeneti és egyéni megoldást is kérhet.

A vállalatnál a különleges élethelyzetek sem járhatnak hátrányos megkülönböztetéssel. Ezt bizonyítja, hogy december 3-án nyerte el a cég a „Fogyatékosság-barát Munkahely" cím bronz fokozatát. Az elismerést, amely az álláskereső fogyatékkal élő emberek és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találását támogatja, 2010 óta adományozza a Salva Vita Alapítvány.