A Boring Company Los Angeles melletti alagútját december 18-án mutatják meg – a megnyitó ideje így is elmarad a tervezettől, de az alapító, Elon Musk Twitter üzenetében úgy fogalmazott, hogy a bemutatón többet látnak majd az érdeklődők egy földbe ásott alagútnál. A Hyperloop, mint a jövő új utazási formája nem más, mint egymás után haladó utasszállító kapszulák egy légritkított csőben (ez a bemutatni tervezett alagút) és az egész rendszert egy lineáris motor hajtja meg.

Az alagút bár a cég tulajdona, az teljes egészében használható, legális utazást kínál az autóknak – állítja a Business Insider

Elon Musk, a Boring Company alapítójaForrás: AFP/David Mcnew

Októberben úgy nyilatkozott Musk, hogy december tizedikére már készen fog állni az alagút. Egyelőre azonban nem tudni, hogy milyen készültségű az alagút.

A december 18-án megnyíló alagút mintegy két mérföldes (3,2 kilométer) a SpaceX Los Angeles-i központjában.

A vállalat jelenleg a Dodger Stadion közelében lévő alagúton is megkezdte a munkálatokat, amit a Dugout Loopnak kereszteltek, és ami a közeli metrótól egészen a stadionig viszi majd a látogatókat.

A vállalat novemberben visszalépett egy alagút tervétől, ugyanis helyi csoportok beperelték Los Angeles városát, mivel mentesítették a Boring Company-t a környezetvédelmi előírások betartásától. A cég ezért visszalépett a tervektől, ami egy szintén két mérföldes szakasz lett volna Los Angeles nyugati régiójában.