Csődközelben a világ legnagyobb videojáték-kereskedője

Gamestop, bolt
Vágólapra másolva!
A Gamestop nevű videojáték és elektronikai cikkeket árusító kereskedelmi lánc vezetői továbbra is optimisták, azonban a vállalat rosszabb helyzetben van, mint valaha.
Vágólapra másolva!

A Gamestop, amely egykoron a videojáték piac egyik kulcsszereplője volt, mára gyakorlatilag eltűnt, hiszen az emberek többsége már digitálisan és nem lemezes változatban vásárol játékokat. Ráadásul a játékokat készítő vállalatok is hosszabb időre terveznek ahelyett, hogy évente adnának ki újakat.

Egy AAA (nagy költségvetésből fejlesztett) játék manapság akár évekig is játszható a multiplayer (többjátékos és/vagy online mód) előtérbe kerülése miatt, így kevesebbszer is vesznek új játékot az emberek.

A vállalat részvényei is folyamatosan esnek, pénteken például 9 százalékot és nem úgy tűnik, hogy képes lenne talpraállni a Gamestop. A szakértők szerint a legrémisztőbb, hogy a kereskedő semmit sem tud tenni az ellen, hogy lelassítsa a hanyatlást.

illusztráció Forrás: Shutterstock

A cég az előző évben 488 millió dolláros veszteséget halmozott fel,

annak ellenére is, hogy a bevételük emelkedett. A szakértők szerint az egyik fő probléma, hogy a vevők már nem érdeklődnek az olcsóbb, régebbi játékok iránt, hiszen ezekhez gyakran ingyen is hozzájuthatnak.

Emellett pedig megjelentek a különböző előfizetéses szolgáltatások, amelyekkel havidíj ellenében rengeteg játékkal lehet ingyen játszani. Ide tartozik az Xbox Gamepass és az EA Access. Ezen dolgok összessége miatt tehát igen nehéz helyzetbe sodródott a Gamestop és nem elképzelhetetlen, hogy a céget hamarosan eladják vagy csődbe megy.