Újabb társkeresőt vizsgál a GVH

2018.12.11. 13:05

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) kiterjesztette az online társkereső szolgáltatást nyújtó be2 ellen folytatott eljárását a szintén a cég által működtetett academicsingles.hu weboldal által folytatott kereskedelmi gyakorlat vizsgálatára is.

A GVH 2018 júliusában indított versenyfelügyeleti eljárást a be2 online társkereső oldallal szemben. A hatóság több olyan magatartást vizsgál a weboldalon nyújtott szolgáltatással kapcsolatosan, amely felvetheti a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat gyanúját. 

A versenyhivatal további piaci jelzések alapján immár azt is vizsgálja eljárásában, hogy a be2 az általa működtetett www.academicsingles.hu társkereső oldalán nem valósít-e meg ugyanazon szempontok szerint tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot.A GVH utánajár többek között annak, hogy a weboldalon nyújtott szolgáltatás valóban ingyenes-e vagy ahhoz csak korlátozott mértékben férhetnek hozzá ilyen módon a tagok. Továbbá az átlagos fogyasztó észlelheti-e a prémium előfizetés automatikus meghosszabbodására, valamint a meghosszabbított időtartam alatt fizetendő díjra vonatkozó tájékoztatást.

Forrás: Thinkstock


A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a feltételezett jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul. Az eljárás lefolytatására biztosított időtartam három hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.
A GVH korábban figyelemfelhívó tájékoztatást tett közzé honlapján az internetes társkeresés buktatóiról.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK