Újabb csodabusz magyar-német együttműködésben

2018.12.11. 19:30

Mercedes-Benz Reform 501 LE néven magyar fejlesztésű, elővárosi autóbuszt mutatott be az ITK Holding Zrt. leányvállalata, az Inter Traction Electrics Kft. A 12 típusból álló termékcsalád újabb tagjának megismertetése mellett bejelentették, hogy az ITK Holding Zrt. és annak leányvállalata bővítette együttműködését a Mercedes-Benz Transporter divíziójával is.

A megállapodás alapján a cégcsoport elkezdi a Mercedes-Benz Sprinter és a kishaszonjárművek alapjaira történő fejlesztéseket és azok gyártását, így a későbbiekben a kisebb járműkategóriákban is a hazai autóbuszgyártás meghatározó szereplője lesz. Emellett az ITK Holding leányvállalata szerződést kötött a Debreceni Vagyonkezelő Zrt.-vel és a Civis Ház Zrt.-vel a cégcsoport jövőbeni fejlesztéseihez szükséges 200 ezer négyzetméteres ingatlan megvásárlásáról.
Megújulás előtt áll a hazai autóbuszpiac, a következő években ugyanis jelentős számú új gépjárműnek kell megjelennie a közutakon ahhoz, hogy a buszállomány 14 év feletti átlagéletkora fiatalodjon.

A most bemutatott, közel 12,5 méter hosszúságú, 2 ajtós, alacsonypadló-belépésű (low entry) Mercedes-Benz Reform 501 LE elővárosi buszt, amely megfelel a legmagasabb környezetvédelmi és emissziós normáknak. Az autóbusz 260 kW maximális teljesítményű Euro 6-os dízelmotorral és 6+1 fokozatú automataváltóval van felszerelve.

Újabb magyar fejlesztésű, Debrecenben gyártott autóbuszt mutatott be az Inter Traction Electrics Kft.Forrás: Inter Traction Electrics Kft/Danko Imre

Terveink szerint 2019-ben további járműfejlesztések valósulnak meg azokban az autóbusz kategóriákban, amelyek megfelelnek a mai kor követelményeinek. Így az ITK Cégcsoport tagja, az Inter Traction Electrics Kft. például elkezdi a Mercedes-Benz Transporter divízió termékeivel kapcsolatos fejlesztéseket és gyártást– mondta el Kossa György, az ITK Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK