Újabb sikeres hónapot zártak a hazai szállodák

buddha-bar hotel, budapest, szálloda
.
Vágólapra másolva!
Októberben a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 1,8, a belföldi vendégek által eltöltötteké 9,4 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A kereskedelmi szálláshelyek – folyó áron számolt – összes bruttó árbevétele 12 százalékkal emelkedett. Január–októberben a kereskedelmi szálláshelyek vendégéjszakában mért vendégforgalma 4, bruttó bevétele 9,7 százalékkal volt több, mint 2017 azonos időszakában.
Vágólapra másolva!

Októberben az előző év azonos hónapjához képest:

  • A külföldi vendégek száma 6,5 százalékkal emelkedett, és megközelítette a félmilliót. Az általuk eltöltött vendégéjszakák száma 1,8 százalékkal nőtt, és meghaladta az 1,2 milliót. A vendégéjszakák 88 százalékát realizáló szállodákban a növekedés mértéke 1,2 százalék volt.
  • A belföldi vendégek száma 9,6 százalékkal volt magasabb, és meghaladta az 530 ezret. Az általuk eltöltött vendégéjszakák száma szintén jelentősen, 9,4 százalékkal nőtt, megközelítette az 1,2 milliót.

A szállodák szobakihasználtsága 3 százalékponttal, 63,2 százalékra nőtt.

Az összes bruttó árbevétel folyó áron 12 százalékkal (46 milliárd forintra) nőtt, ezen belül a szállásdíjbevétel 13 százalékponttal (27 milliárd forintra) emelkedett.

Széchenyi Pihenőkártyával a kártyatulajdonosok 11 százalékkal többet, közel 1,5 milliárd forintot fizettek a kereskedelmi szálláshelyeken. Ennek az összegnek a nagy része, 1,3 milliárd forint a szállodákban realizálódott.

. Forrás: Google Street View

Január–októberben az előző év azonos időszakához képest:

  • A kereskedelmi szálláshelyek 5,5 százalékkal több, összesen 10,8 millió vendéget, és 4 százalékkal több, 27,0 millió vendégéjszakát regisztráltak. A külföldi vendégek 2,6 (13,4 millió), a belföldi vendégek 5,4 százalékkal több (13,7 millió) vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken.
  • A szállodák szobakihasználtsága 2,2 százalékponttal, 62,5 százalékra emelkedett.
  • A kereskedelmi szálláshelyek – folyó áron 9,7 százalékkal magasabb – összesen 435 milliárd forint bruttó árbevételt értek el.