Az Apple nemrég jelentette be, hogy legújabb központját Texas állam fővárosában, Austinban húzzák fel, a beruházás körülbelül egymilliárd dollárba fog kerülni.

A cégnek már van egy központja a városban, ahol mintegy 6 ezren dolgoznak, a fejlesztés befejezése után pedig az állam legnagyobb munkáltatójává válnak.

IllusztrációForrás: AFP/NurPhoto/Alexander Pohl

Az Intel szintén a városban található, ráadásul az államban számos technológiai nagyvállalat – a Dell, az Amazon, a Facebook, és a Google – képviselteti magát.

Rengeteg számítástechnikai szakértő van Texasban, és az állam igazi melegágya az adatközpontoknak" – nyilatkozta Chris Green független technológiai elemző a BBC-nek.

Az új központ – amely fél négyzetkilométeren fekszik majd – 5 ezer új alkalmazottal indul majd, de ezt a létszámot később kibővítik 15 ezer főre.

A cég tájékoztatása szerint további helyszíneket keresnek a következő három évben, hogy folytassák a bővítést. A lehetséges területek között van Seattle, San Diego, valamint Culver City. Még januárban jelezte az Apple, hogy 2023-ig több mint 20 ezer új amerikai munkahelyet fog teremteni.