Jövőre érkezhet Wall-E, és házhoz viszi az árut

gyűrű, wall-e
Vágólapra másolva!
A népszerű animációs film főszereplőjéhez, Wall-E-hez hasonló, önjáró kiskocsit fejleszt egy amerikai cég, a Postamates. A vállalkozásnál abban bíznak, a Serve névre keresztelt fejlesztés az USA-ban már jövőre megjelenhet a kiskereskedelmi házhozszállításban.
Vágólapra másolva!

Nemcsak önjáró, hanem barátságos dizájnnal is bír az a kis alkalmattosság, amellyel a fejlesztő cég szintent szeretne lépni az automata kézbesítési technológiákban.

A Postmates arra számít, hogy több amerikai városban már jövőre bevezeti a Serve-re építkező házhozszállítási rendszert - írja az Élelmiszer Online.

A gyártó a múltban már több automata kézbesítési technológiát tesztelt, de a Serve-et az alapoktól építette fel.

A fejlesztés a gyalogosok között biztonságosan manőverezik, és a tűzcsaphoz hasonló akadályokat is kikerüli.

Egy humán operátor így is mindig készenlétben áll, hogy szükség esetén átvegye fölötte az irányítást.

A roboton elhelyeztek egy "segítség" gombot, és videochateléshez egy érintőképernyő is található rajta.

A Serve a tetején megtalálható világító gyűrű segítségével adja a környezete tudtára, hogy éppen melyik irányban fog elfordulni.

Amikor az eszköz megérkezik a számára kijelölt helyszínre, a megrendelő a mobiltelefonja segítségével vagy egy kód megadásával veheti tőle át az árut. A teherbírása 23 kilogramm, és egyszerre 48 kilométert tud megtenni. A kis kocsi lézer alapú távérzékelést (LIDAR) és kamerákat használ a navigációhoz.