A Tinder tucatnyi dolgozóját rúgták ki, mert beperelték a céget

Tinder app like SQUARE FORMAT
Tinder: 2,4 millió dolláros bevétel naponta
Vágólapra másolva!
A Tinder anyavállalatát, a Match-t egy csoportnyi alkalmazott 2 milliárd dollárra perelte, mivel a vádak szerint mindennapos a szexuális zaklatás a cégnél és erőszak is történt már. A Tinder erre válaszul kirúgta azokat az alkalmazottakat, akik részt vesznek a Match elleni perben.
Vágólapra másolva!

A The Verge információi szerint a Tinder több munkatársát is kirúgták, amiért részt vettek a randizós applikáció anyavállalata ellen folytatott 2 milliárd dolláros perben.

Az elbocsátottak között volt Rosette Pambakian, marketing és kommunikációs igazgató, aki azt állította, hogy a Tinder korábbi vezérigazgatója, Greg Blatt, megerőszakolta.

Ugyan a Match szóvivője Pambakianon kívül nem mondott neveket, de megerősítette, hogy valóban kirúgtak több Tinder alkalmazottat.

illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Johannes Schmitt-Tegge

A Tinder először fizetett szabadságra küldte az érintetteket, de már akkor látni lehetett az ügy végét, amely a távozásukkal zárult.

A The Verge nyilvánosságra hozott egy belső levelezést Pambakian és a mostani vezérigazgató, Mandy Ginsberg között. Pambakian ebben arról panaszkodik, hogy Greg Blatt egy elrontott öleléssel magyarázott egy sokkal súlyosabb szexuális jellegű cselekedetet és úgy gondolja, hogy a per miatt rúgták ki őt a cégtől. Emellett megemlíti, hogy a cégvezetés sosem állt ki mellette és a szőnyeg alá söpörték a problémákat.

Mandy válaszában leszögezi, hogy nem a perben való részvétel miatt rúgták ki, a Greggel történt incidenst pedig többször is vizsgálták és minden esetben arra jutotta, hogy nem történt zaklatás. Hozzátette, hogy azért küldték el Pambakiant a vállalattól, mert közte és a cég között ellentét alakult ki, így nem tudta teljeskörűen ellátni a feladatát és a munkáját, mint a vállalat szóvivője.