65 milliárd forintos forrás a magyarországi Samsung akkumulátorgyártónak

Raiffeisen, Samsung
A Raiffeisen Bank jelentős összegű hitelt biztosít a Samsung SDI akkumulátorgyártónak
Vágólapra másolva!
Jelentős összegű hitelszerződést kötött a Raiffeisen Bank a Samsung SDI Magyarország Zrt-vel, az elektromos autókba kerülő akkumulátorokat gyártó ipar egyik legfontosabb piaci szereplőjével. A tranzakció értéke 200 millió euró (közel 65 milliárd forint).
Vágólapra másolva!

A szerződés december 20-án írták alá Budapesten. A Raiffeisen Bank Magyarország Zrt. mint általános ügynök és eredeti hitelező a Raiffeisen Bank International AG-vel közösen folyósítja a hitelt a Samsung SDI gödi gyárának a bővítéséhez - írja Origóhoz eljuttatott közleményében a pénzintézet.

A Raiffeisen Bank jelentős összegű hitelt biztosít a Samsung SDI akkumulátorgyártónak Forrás: BogArts Photo/Bogar Mariann

A Samsung SDI Magyarország Zrt. még 2016-ban kezdte el az akkumulátorok gyártását az elektromos autók részére újonnan épített gödi gyárában. Az itt gyártott akkumulátorokat a legnagyobb európai autógyáraknak szállítkák.

2020-ig további jelentős, összesen 1,27 milliárd euró értékű beruházást terveznek.

A fejlesztések befejezése után a kapacitás eléri majd a 15 gigawattóra szintet, a dolgozói létszám pedig az 1500 főt.

Kementzey Ferenc, a Raiffeisen Bank Zrt. vállalati és befektetési banki területért felelős vezérigazgató-helyettese elmondta: "Büszkék vagyunk erre a tranzakcióra, amely hozzájárul a Samsung SDI prosperáló teljesítményéhez, és a környéken új munkahelyek teremtéséhez is."

Hozzátette, a Raiffeisen bankcsoport elkötelezett a magyar gazdasági növekedés támogatásában és abban, hogy stabil és felelős bankként partner legyen az ilyen nagyságrendű, új értéket teremtő projektekben is.