A jövő pénzügyi mobilalkalmazásának kifejlesztésére immár harmadszor hirdetett ötletpályázatot a GRÁNIT Bank a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatika Tanszékével közösen.

A pályázatra érkezett több tucat pályamű közül egy olyan ötlet lett a fődíjas, amely univerzális tanácsadóvá változtatná a banki mobil applikációt, de a másik két helyezett is az okosmobilra optimalizált megoldásokkal nyert díjat.

A pályázat nyertesei: Kapitány Erik, Varnyú Dóra és Czetter Gábor.

IllusztrációForrás: Gaál Bernadett

A december végén tartott díjátadón a nyertes pályázók munkáját értékelve Hegedüs Éva a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy a mobiltelefonra épülő virtuális világ új lehetőségeket kínál. Charaf Hassan a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanszékvezető professzora hangsúlyozta, hogy az egyetemi képzés minőségi színvonalát jelzi a sok kiváló, igényes és gyakorlati megvalósításra is alkalmas pályamű.

A Bank továbbra is élen kíván maradni a digitális innovációkban és felelős vállalati szereplőként fontosnak tartja azt is, hogy mindezt összekapcsolja a jövő informatikai szakembereinek felkészítésével és az itthoni informatikai képzés támogatásával. Ezért harmadik alkalommal hirdette meg ötletpályázatát a jövő pénzügyi mobilalkalmazására a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékével közösen.

Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója és többségi tulajdonosaForrás: GRÁNIT Bank

A pályázat célja – hasonlóan a korábbi évek kiírásaihoz – előremutató, a felhasználók igényeire szabott, a piacon még nem elérhető, okostelefonon futó pénzügyi alkalmazás fejlesztése volt.

A beérkezett pályaművek közül a szakmai zsűri a fődíjas pályaműveket az újdonságok potenciális üzleti értéke, a bemutatott alkalmazás design-ja és a prototípus kidolgozottsága alapján választotta ki.

A fődíjas mobilapplikáció univerzális tanácsadóvá változtatná a banki mobil applikációt, hogy felhasználójának minél teljesebb szolgáltatás – akár még receptek és lépésszámláló is rendelkezésére álljon a pénzügyek néhány érintéssel való lebonyolítása mellett, valódi élménnyé változtatva az app használatát.

A másik két díjazott ötlet közül az egyik a mobilkészülékek sajátosságait kihasználva a bankolást a telefonáláshoz és SMS küldéshez hasonló egyszerűségű műveletté varázsolná, míg a másik egy modern banki app teljes arzenáljával javasolta elnyerni az ügyfelek tetszését, mely az alapfunkciókon túl alkalmas mikro megtakarítások kezelésére, QR kódos fizetésre, kártyazárolásra, és még számos egyéb banki műveletre.