Az iparilag fejlett országokat tömörítő OECD (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) a napokban hivatalos Facebook-oldalán tette közzé a túlóra kapcsán készült statisztika adatait. Mint a PestiSrácok és a Magyar Idők áttekintéséből kiderül, azt vizsgálták, illetve mutatták be grafikonon, hogy a 45 tagországban milyen arányban jellemző, hogy heti 60 órát – vagy annál többet – dolgoznak az emberek.

Az OECD statisztikája szerint Európában, sőt a világ nagy részén többet dolgoznak az emberek, mint a magyar munkavállalók. A szervezet kategorizálásában erős túlmunkát heti 60 órányi munkavégzés jelent, ami napi 12 óra.

Ebben a törökök járnak az élen, akiknek több mint húsz százaléka dolgozik ennyit. Négy-öt százalék közötti eredménnyel a középmezőnyben találhatók az olyan nyugati országok, mint Franciaország, Belgium, Ausztria vagy Portugália. Magyarország a maga mindössze 1,4 százalékával a 45 OECD-tagország közül az utolsók között található.

A szervezet által közzétett grafikon 2016-os adatokat és összehasonlítást mutat, de a helyzet ma is hasonló - írja a Magyar Idők.

OECD-statisztikaForrás: Magyar Idők

Mivel a munkaerőhiány a többi tagországot éppúgy sújtja, mint Magyarországot, általánosan jellemző, hogy még több munkát vállalnak azok, akik dolgoznak.

Az EuroStat adatai szerint átlagosan évente 31,2 túlóra jut egy magyar munkavállalóra.

A statisztikák pontosan mutatják, hogy - ahogy Gulyás Gergely miniszter is mondta - a magyar ellenzéki hisztéria mögött nem a sok túlóra, hanem a Soros-birodalom bosszúja áll.