Az Apple a Samsung televíziókba is belopta magát

Apple
The Apple Store in Munich, Germany seen from outside. (Photo by Alexander Pohl/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az Apple bejelentette, hogy partneri megállapodást köt a dél-koreai elektronikai óriással, a Samsunggal. Hamarosan a Samsung okostévéiben is elérhető lesz az Apple egyik saját médiakezelő platformja, az iTunes, valamint a felhasználók a telefonjukról és iPadjükről már vezeték nélkül is egyszerűen a tévéképernyőre vetíthetik, amit szeretnének.
Vágólapra másolva!

Az Apple és a Samsung megállapodásának értelmében hamarosan a legújabb Samsung okostelevíziókban is elérhető lesz az iTunes, valamint az AirPlay 2 nevű szolgáltatás, amely a telefon, laptop és az iPad képét tükrözi a tévére.

Régebben elképzelhetetlen lett volna, hogy az Apple összeáll legnagyobb riválisával, ráadásul aki korábban Samsung tévéjére szerette volna kivetíteni amit éppen az iPhoneján néz, annak meg kellett vennie a kaliforniai cég Apple TV nevű termékét.

illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Alexander Pohl

A két vállalat évekig csatázott egymással a mobiltelefonok területén, de piaci részesedés területén általában a Samsung került ki győztesen a versenyből. Az Apple-t ráadásul tavaly a Huawei is megelőzte, így a harmadik helyre csúszott vissza az amerikai gyártó. Mindemellett a Samsung és az Apple évek óta pereskedik egymással, hogy éppen ki lopta el a másik szabadalmát.

Ugyanakkor a Samsung az Apple egyik legfontosabb beszállítója is, hiszen ők gyártják az iPhone-ok és az iPadek kijelzőit, valamint más fontos alkatrészeit is.

Az utóbbi időben az Apple egyre inkább a szolgáltatásokra helyezi a hangsúlyt, hiszen ez lett a vállalat egyik leggyorsabban növekvő szegmense, miközben az iPhone eladások stagnálnak. Az előző év első negyedévében a szolgáltatások (többek között az Apple Music) 10,8 milliárd dolláros bevételt generáltak.