A General Motors (GM) leányvállalata, a Cruise Automation, amelyik önvezető autók kifejlesztésével foglalkozik, összeállt a DoorDash élelmiszer-szállító céggel, hogy közösen tesztelhessék a sofőr nélküli ételkiszállítást.

A tesztidőszak alatt az automata Chevrolet Bolt EV autóban ugyan mindig lesz egy ember is, de ő csak vészhelyzet esetén avatkozik be,

az autó többnyire önmaga fogja intézni a kiszállítást. A tesztprogramot elsőként San Franciscóban indítják el.

A Cruise Automation egyik önvezető autójaForrás: Cruise Automation

A GM-nél elmondták, remélik a közeljövőben vezető nélküli taxi-szolgáltatást is tudnak nyújtani, ugyanakkor a sofőr nélküli ételkiszállítás egy másik területe annak, hogy profitáljon a cég az önvezető autókból. 

Az ételszállítás nagy lehetőség a Cruise számára, és készülünk arra, hogy az önvezető járművek átalakítják a közlekedést"

– nyilatkozta Dan Ammann, a Cruise vezérigazgatója, aki tavaly novemberéig a General Motors elnöke volt.

Cruise Automation gyártósoraForrás: Cruise Automation

A San Fransiscóban élő DoorDash ügyfelek a helyi éttermek és élelmiszerboltok friss kínálatából választhatnak, amit a Cruise önvezető autója szállít majd ki. Mindkét cég ellenőrzi az automatizált szállítást és annak biztonságos működését is.

A GM a jövőben nagy figyelmet kíván fordítani az önvezető autók piacára: saját gépkocsikat gyártanának és azokat flottában üzemeltetnék.