Erősödésnek indulhat a forint

2019.01.07. 14:32

Hosszú idő után megtörhet a forint rossz sorozata és erősödésnek indulhat a külföldi valutákkal szemben. Az Equilor Befektetési Zrt. elemzői pozitív elmozdulást vetítenek előre az előttünk álló időszakra.

Fontos támasz közelében mozog az euró-forint jegyzése, a 321-es szint letörése esetén további forinterősödés jöhet, ez esetben már nem látható érdemi akadály 318-ig.

Továbbra is a szeptember óta tartó csökkenő trendcsatorna lehet az irányadó, miután többszöri próbálkozás után sem tört ki a jegyzés felfelé (azaz nem indult további romlásnak a hazai fizetőeszköz árfolyama), most az alsó trendvonalat közelítheti meg. 

Forrás: MTI/Faluldi Imre

A dollár és a forint relációjában pedig a 280-as szintre érdemes a következő napokban figyelni, amelynek szignifikáns letörése további csökkenést (azaz forinterősödést) hozhat, ez esetben az emelkedő trendcsatorna alsó trendvonalát veheti célba az árfolyam, amit erősít a 200 napos mozgóátlag is 276,27-nél. Ott majd ismét fordulat jöhet, és emelkedés indulhat, de rövid távon most komoly esély mutatkozik a 3-4 forintos erősödésre a dollárral szemben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK