Bakizott a Huawei, iPhone-ról kívántak boldog új évet

Huawei, logó
3082548 04/25/2017 Huawei pavilion at the International Exhibition for Information and Communications Technology Sviaz - 2017 in Moscow. Kirill Kallinikov/Sputnik
Vágólapra másolva!
A kínai Huawei tavaly előzte meg az Apple-t a mobiltelefongyártók versenyében és jelenleg ők rendelkeznek a második legnagyobb piaci részesedéssel. A két óriás folyamatosan harcol egymással, ezért nyilvánvalóan nem örültek a Huawei-nél, amikor a cég hivatalos Twitter oldalára kiírt új évi köszöntést egy iPhone-ról posztolták a bakizó kollégák.
Vágólapra másolva!

A posztot hamar törölték a Huawei hivatalos Twitter oldaláról, azonban így is nagyon sok ember látta és mentette le, majd újra megosztották követőikkel a bakit. A Reuters-hez eljuttatott belső levelezés szerint a vállalat igazgatótanácsának elnöke, Chen Li-fang szerint az iPhonról közzétett bejegyzés komoly kárt okozott a márkának.

A hibára úgy került sor, hogy a Huawei közösségi oldalait kezelő vállalat, a Sapient egyik munkatársának VPN (virtuális magánhálózat) problémái támadtak az asztali gépén, ezért kénytelen volt telefonjáról közzétenni az üzenetet annak érdekében, hogy az időben kikerüljön a Twitterre. A gond csak az, hogy a Twitter azt is megjelenítette az új évi köszöntéssel együtt, hogy a kedves szavakat egy Apple készülékről küldték.

Mivel Kínában a legtöbb globálisan népszerű közösségi oldal blokkolva van az internetezők számára, ezért csak VPN-nel lehet hozzáférni ezekhez a felületekhez.

A Huawei belső levelezéséből az is kiderült, hogy két felelőst lefokoztak, valamint a fizetésüket is nagyjából 728 dollárral csökkentették. Az ő felettesük, a digitális marketing igazgató is komoly ellenőrzésre számíthat a következő 12 hónapban.