Most kell bevásárolni a részvénypiacon

wall street bull bika tőzsde hangulat
NEW YORK, NY - SEPTEMBER 22: A police officer watches protestors during the "Flood Wall Street" protest on September 22, 2014 in New York City. The Flood Wall Street protest came on the heels of climate change march on September 21, that attracted over 300,000 protestors. Bryan Thomas/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Nem érdemes lemondani az amerikai részvényekről 2019-ben sem – mondja a Blackstone elemzője. Idén ugyanis akár 15 százalékos erősödés jöhet, vagyis az elmúlt időszakban tapasztalt eladási hullám igen kedvező vételi lehetőséget teremtett.
Vágólapra másolva!

A Blackstone azt javasolja a befektetőinek, hogy ne mondjanak le az amerikai részvénypiacról 2019-ben sem. A vállalat befektetési stratégája, Joseph Zidle ugyanis igen optimista, és arra számít, jelentős fölpattanás várható ebben az évben. Meglátása szerint a részvénypiaci mínuszok egy téves alapokon nyugvó negatív hangulatnak tudhatók be – írja a CNBC.

– mondta Zidle egy interjúban. Hozzátette, a jelenlegi helyzet egyáltalán nem nevezhető recessziós környezetnek.

A bika visszatérése?

A Wall Street pedig talán meg is értette az üzenetet. Az elmúlt időszak durva eladási hulláma és brutális volatilitásai mellett a Dow Jones mutató 3,3 százalékot (746,94 pontot) izmosodott pénteken, és 23 433,16 ponton fejezte be a hetet.

Az S&P 500 szintén több mint 3 százalékot emelkedett, és 2531,94 ponton zárt.

A ralit elsősorban a vártnál jobb decemberi munkaerő-piaci adatok fűtötték, illetve az amerikai jegybank elnökének, Jerome Powellnek a szavai.

Jerome Powell, az amerikai jegybank elnöke - idén a Fed kamatdöntései érdemben megmozgathatják a piacokat Forrás: AFP/Saul Loeb

Powell ugyanis egy rendezvényen hangsúlyozta, a Fed kellő türelemmel és megfontoltsággal figyeli az eseményeket, és nincsen kőbe vésve a kamatemelési pálya. Ez azt jelenti, hogy a piac úgy látja, a központi bank hajlandó lehet szüneteltetni a kamatemelését, ha további piaci turbulenciák jönnek.

Zidle mindeközben azt javasolta az ügyfeleinek, hogy mozgassák meg a tőkéjüket a részvénypiacon, ahogy a volatilitás megugrott.

A szakember kiemelten javasolta az olyan területek papírjait, mint a nyersanyagok, az ipari vállalatok, a technológia vagy az energiaszektor. Véleménye szerint ugyanis ezeket a területeket ütötték a leginkább, vagyis ezek lettek annyira túladottak, hogy már érdemes beszállni.

A kereskedelmi háború jövője

Hozzátette, az olaj ára elérte a mélypontot, és nem gondolja, a piaci kondíciók akár közel annyira rosszak lennének, mint ahogy azt egyesek hiszik. Zidle egyébként kitartó optimistának tekinthető, és úgy véli,

ha valódi pozitív előrelépés lesz az USA és Kína közti kereskedelmi háborúval kapcsolatos tárgyalásokban, akkor az idén újra visszahozhatja az emelkedő lendületet a piacokra.

Ezzel kapcsolatban jelezte, számításai szerint a kereskedelmi konfliktus meg fog oldódni, mert mindkét félnek ez áll érdekében. A Blackstone elemzői úgy látják, már az idei első negyedévben egyezség fog születni a világ két legnagyobb gazdasága között.