A Samsung jelentése jócskán aláment az elemzői várakozásoknak, de ugyanez elmondható a világ második legnagyobb televíziógyártójáról, az LG-ről is. Míg a Samsung negyedéves bevétele 18 százalékkal múlta alul a várakozásokat, addig az LG-nél vélhetően 80 százalékkal csökken a cég tavalyi utolsó negyedévi várható üzemi nyeresége, a 2017-es év utolsó negyedévéhez viszonyítva..

A Samsung még a múlt héten közölte, hogy a 2018-as negyedik negyedéves bevételük nagy valószínűséggel visszaesett a 2017-es év azonos időszakához képest.

A dél-koreai techóriás akkor azzal számot, hogy bevételük 28 százalékkal csökkent.  

Most a vállalat negyedéves jelentéséből kiderült, hogy valóban nagymértékű volt a visszaesés, hiszen a Samsung 18 százalékkal elmaradt az elemzők várakozásaitól, ráadásul a cég eladásai is több mint 10 százalékkal gyengébbre sikeredtek.

illusztrációForrás: AFP/Jung Yeon-Je

Mindeközben az LG-nél az idei évben várhatóan 80 százalékkal esik vissza a cég üzemi nyeresége a 2017-es negyedik negyedévhez mérten. A világ második legnagyobb televíziógyártójának összbevétele 7 százalékot zuhant.

Nemcsak az ázsiai cégek néznek szembe nehézségekkel. Az Apple részvénye 24 óra leforgása alatt majdnem 10 százalékot gyengült január elején, egy nappal azután, hogy a cég visszavágta a termékeladásokra vonatkozó előrejelzését. A részvény 142,19 dolláron fejezte be a kereskedést, ami 2017 júliusa óta a legalacsonyabb árfolyamnak számít. Ráadásul ilyen mértékű egynapos gyengülésre 2013 januárja óta nem volt példa.

Mindez azt is jelentheti, hogy a tavalyi év végén kezdődött vesszőfutás 2019-ben is kitart az Apple-nél. A cég jelenleg arra számít, hogy a korábban vártnál akár 9 milliárd dollárral alacsonyabb lehet az első pénzügyi negyedév bevétele.