Hatpercenként készít friss kenyeret ez a robot

2019.01.10. 08:17

Hatpercenként képes - non-stop - friss kenyeret sütni ez a robot, amihez természetesen csak lisztre, élesztőre és vízre van szüksége. A szupermarketekbe szánt BreadBot mindig friss és puha kenyeret képes előállítani.

A BreadBot múlt hétvégén debütált a Las Vegas-i éves Consumer Electronics Show előtt. A robotot gyártó cég, a Wilkinson Baking Company szerint csupán

az első kenyér elkészítése tart csak 90 percig a gépnek,

utána minden további pékáru 6 percenként követi egymást – foglalta össze a Business Insider

IllusztrációForrás: AFP/foodcollection/Photocuisine/Serge Manceau

A cég szerint egy 30 perces tisztítási eljárással számolva a robot termelési kapacitása mintegy 235 friss vekni kenyér naponta.

Miután a robot összegyúrta az alapanyagokat, megdagasztja, keleszti és megsüti a kenyeret, majd eljutatta a pékárút polcra, ahonnan a vásárlók elvehetik a kész terméket.

Az érintőképernyőnek köszönhetően a vásárlók megtudhatják, hogy az adott kenyér mikor készült és milyen összetevőkből áll. 

A BreadBotot használó kiskereskedők számára előnyös lehet az akár hússzoros megtakarítás, mivel megszűnik a költséges kenyérsütési és kiszállítási folyamat" – áll a cég sajtóközleményében. A fejlesztők szerint nemcsak az áruházi péksütemény részlegeken lehet hasznos a robot, hanem például a szendvicsekhez szükséges kenyeret is képes készíteni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK