Nagy dolgot vitt véghez a Ford Magyarországon

Ford Mondeo Hybrid
Vágólapra másolva!
Magyarországon 20 százalékkal nőtt a Ford gépjárművek értékesítése tavaly. A tendencia idén folytatódik, a masszív növekedést táplálni fogja a növekedési hitelprogram most induló harmadik üteme is - közölte budapesti sajtótájékoztatóján Szamosi Viktor, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója.
Vágólapra másolva!

A márka 2018-ban 20 047 járművet értékesített a magyar piacon, ezzel részesedése meghaladta a 12 százalékot.

Az eladásokból 6102 darab kishaszonjármű volt, 30,9 százalékkal több az előző évinél, a Ford piaci részesedés ezzel 26,8 százalékos lett.

A Ford jól teljesít a személyautók piacán is, a tavaly eladott 13 653 személygépkocsival a második legnépszerűbb márka volt Magyarországon. A cég várakozásai szerint az idén 2000-3000 darabbal emelkedhet az eladás.

Szamosi Viktor elmondta:

Forrás: Bolla György

Az ügyvezető igazgató szerint még 3-4 újabb kereskedéssel válik optimálissá a hálózat mérete. A hálózat egyébként jelentős fejlesztésen megy át, részint a hibrid és elektromos járművek számának növekedése miatt.

Emellett folyamatban van egy másodlagos szervizhálózat kiépítése, amellyel az idősebb járműveket szolgálják ki.

Már négy ilyen szerviz működik, a hálózatot 10-15 tagúra tervezik.
A társaság ügyvezető igazgatója emlékeztetett arra, hogy a Ford tavaly szeptemberben megnyitotta szolgáltató központját Budapesten. Itt máris több száz munkatársat foglalkoztatnak, számuk 2020 végéig ezerre nő.