Új életre kel a Sportliget Szombathelyen

A legboldogabb magyar város, Szombathely - Ismerd meg a nevezetességeit! Csónakázótó
Vágólapra másolva!
2019 harmadik negyedévére teljesen megújul Vas megye székhelyének legnagyobb rekreációs övezete, a szombathelyi Sportliget. A sportpályákat teljes körűen felújítják, egy új aszfaltozott görkorcsolyapályát alakítanak ki, valamint egy 9 street-workout elemből álló szabadtéri fitneszpályát létesítenek és tovább bővítik a Kalandváros játszóteret is.
Vágólapra másolva!

A projekt részeként a területen található mind a kilenc sportpályát felújítják, emellett épül egy teljesen új salakos focipálya is. Ugyancsak megújítják a park teniszpályáit, a meglévő kosárlabdapálya helyére pedig új, korszerű, streetball játékra is alkalmas pályát építenek. Új rekreációs fejlesztésként a területen kialakítanak egy aszfaltozott görkorcsolyapályát, valamint egy 9 street-workout elemből álló szabadtéri fitneszpályát is.

Egy vendéglátó-egység, sporteszköz-kölcsönző és sportöltöző is helyet kap a parkban, emellett a látogatók számára szociális helyiségek kialakítását is tervezik. Egy jelenleg funkció nélkül álló,

közel 1200 négyzetméteres alapterületű üres gyepterületen egy új pihenő- és bemutatókertet alakítanak ki, a futballpályáktól keletre fekvő mintegy 3500 négyzetméteres területen pedig piknikövezetet hoznak létre.

A szombathelyiek 2019. őszétől vehetik újra birtokukba a teljesen felújított Sportligetet - képünkön a szombathelyi csónakázó tó Forrás: szombathely.varosom.hu

Az Arany-patakon keresztül akadálymentes gyalogos híd épül, a patakparti sétány is megújul, a patakmenti szakaszon pedig

több mint 40 apró dombot létesítenek, köztük kanyargós ösvényekkel és kocogó úttal.

Az átalakítás során összesen közel 40 ezer négyzetméteren újítják fel a meglévő zöldterületet, vagy alakítanak ki új zöldfelületeket.

A Sportliget rekonstrukciójára a területet kezelő szombathelyi önkormányzat írt ki közbeszerzési pályázatot 2018 májusában a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaira támaszkodva. Az övezet zöldfelületi fejlesztését és az ingatlanfejlesztéseket a Sportliget 2018 Konzorcium végezheti el nettó 730,77 millió forint értékben, míg a Homlok Építő Zrt. az Arany-patakon átívelő gyalogoshídat építi meg nettó 27,2 millió forintból.