Fontos bejelentés a SPAR-tól, több mint tízezer embert érint a változás

2019.01.10. 15:09

Megállapodott a 2019-es bérekről a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete - írja közleményében az áruházlánc.

Ennek keretében megtartják a SPAR hűségprogramot, így további béren kívüli juttatásokat is kapnak a munkavállalók. A béremelést a cég kizárólag saját forrás felhasználásával valósítja meg.

A vállalat Magyarországon több mint 13 ezer munkavállalót foglalkoztat.

A munkaerőpiac által leginkább kitett területeken, a legnagyobb létszámot kitevő áruházi munkakörökben, valamint a logisztikai központokban a kezdő alapbér minimum havi bruttó 220 ezer forint 2019. január 1-től.

A SPAR 2017-ben 10 milliárd forint értékű bérfejlesztést hajtott végre. Ez a szám 2018-ban elérte a 9 milliárd forintot, 2019-ben pedig további 7,5 milliárd forinttal egészül ki."A bérfeszültség megelőzése érdekében a fizetések meghatározása során pedig most is törekedtünk arra, hogy az egyes vezetői szintekhez köthető bérek összecsúszását elkerüljük." - hangsúlyozta Maczelka Márk kommunikációs vezető.

IllusztrációForrás: MTI/Máthé Zoltán

A vállalat 2019-ben is biztosítja a dolgozói hűségprogramot két fontos változtatás életbe léptetésével. 2019. január 1-től a korábban minden munkavállaló számára elérhető, éves szinten nettó 100 ezer forintos készpénzes juttatás éves szinten bruttó 120 ezer forintos készpénzes juttatásra módosul, amely havi szinten bruttó 10 ezer forint bérkiegészítés formájában kerül kifizetésre. A 2018-ban még választható Ajándékkártya helyét kizárólagosan a SZÉP kártya veszi át, a juttatás mértéke pedig változatlan marad – a cégnél eltöltött évek számától függően éves szinten minimum 40, maximum 100 ezer forint -, amivel a vállalat támogatni kívánja munkavállalói kikapcsolódását.

Emellett megmarad a dolgozók 13. havi juttatása is, valamint továbbra is él a dolgozói vásárlási kedvezmény, mely időszaktól függően 5-10 százalék kedvezmény elérését teszi lehetővé az egyes vásárlásoknál.

A cég továbbá közölte, hogy idénre is a jelenleg érvényben lévő kollektív szerződésük marad érvényben.