Magyarország és a költségvetés is jobban teljesít

VARGA Mihály
Budapest, 2018. december 28. Varga Mihály pénzügyminiszter Magyarország 2018. évi gazdasági eredményeiről sajtónyilatkozatot tesz a Pénzügyminisztériumban 2018. december 28-án. Varga Mihály elmondta, idén tovább erősödött a magyar gazdaság, két évtizede nem látott mértékben bővült a hazai gazdaság teljesítménye, ezt bizonyítja, hogy a harmadik negyedévben 5,2 százalékos volt a bővülés. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A tavalyi gazdasági növekedés 4,6 százalék lehetett az előzetes számok tükrében, miközben a GDP-arányos államháztartási hiány 2 százalék körüli szinten maradt, ami kedvezőbb a múlt évre tervezett 2,4 százalékosnál – minderről Varga Mihály és Banai Péter Benő beszélt. 
Vágólapra másolva!

Varga Mihály pénzügyminiszter elmondta

a tavalyi gazdasági növekedés 4,6 százalék lehetett az előzetes számok tükrében,

miközben az uniós módszertan szerint számolt GDP-arányos államháztartási hiány 2 százalék körüli szinten maradt, ami kedvezőbb a múlt évre tervezett 2,4 százalékosnál. A miniszter megjegyezte, tavaly decemberben az államháztartás központi alrendszere 397,3 milliárd forint többlettel zárt.

Varga Mihály: Magyarország és a költségvetés is jobban teljesít Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államtitkára bejelentette: a tavalyi egész éves pénzforgalmi hiány 1445,1 milliárd forintra rúghatott az előzetes számok tükrében. Azt is elmondta,

a tavalyi év végére 71 százalékra mérséklődhetett a GDP-hez mért államadósság,

amely 2017 végén 73,3 százalék volt. A legutóbbi adatok tükrében a foglalkoztatási ráta most 69,8 százalékon áll.

Varga Mihály miniszter az adatokat úgy kommentálta, hogy Magyarország jobban teljesít, és a költségvetés is jobban teljesít.