Felvásárolhatják a legendás amerikai napilapot

USA Today magazin
SAN FRANCISCO, CA - AUGUST 05: A copy of USA Today is displayed at a newsstand on August 5, 2014 in San Francisco, California. USA Today owner Gannett Company announced plans to spin off its publishing business and create two publicly traded companies in order to separate its publishing division from its broadcasting and digital businesses. (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Digital First Media azt állítja, hogy ajánlatot akar tenni az USA Today kiadójának, a Gannettnek a napilap felvásárlására. A fedezeti alapok által támogatott médiacsoport 12 dollárt fizetne részvényenként a kiadónak – olvasható a Business Insideren.
Vágólapra másolva!

A Wall Street Journal úgy tudja, a Digital First Media – amely MNG Entertainment néven is ismert – már a részvények 7,5 százalékának birtokában van, és a most közzétett ajánlattal 23 százalékkal többet kínálnának a cég jelenlegi részvényáránál, amely 9,75 dollár.

Illusztráció Forrás: Getty Images/Justin Sullivan

2018-ban a virginiai székhelyű lapkiadó eladásai 15 százalékkal csökkentek, a vállalat 1,1 milliárd dolláros piaci értékkel rendelkezik.

2018 első kilenc hónapjában a hirdetésekből származó bevételek hét százalékkal 1,23 milliárdra csökkent

az előző év azonos időszakához képest.

A The Journal hírlap úgy tuja, hogy nem ez az első alkalom, mert az MNG már többször próbálkozott közel kerülni a lapkiadóhoz az elmúlt hónapokban.

Illusztráció Forrás: Getty Images/David Mcnew

Ráadásul a Gannett vezérigazgatója, Robert Dickey májusban távozik a vezetésből. Gannett a USA Today napilapon kívül

olyan újságokat is kiad, mint az Arizona Republic vagy a Naple Daily News.

Az MNG rendelkezik az egyik legnagyobb újságkiadási portfólióval az USA-ban – több mint 200 lap és magazin tartozik hozzá, olyan címek, mint a Denver Post vagy a Boston Herald –, ugyanakkor az általa megvásárolt lapoknál a felvásárlást követően azonnal leépítés kezdődik, hogy így csökkentsék a működési költségeket.