A Digital First Media azt állítja, hogy ajánlatot akar tenni az USA Today kiadójának, a Gannettnek a napilap felvásárlására. A fedezeti alapok által támogatott médiacsoport 12 dollárt fizetne részvényenként a kiadónak – olvasható a Business Insideren.

A Wall Street Journal úgy tudja, a Digital First Media – amely MNG Entertainment néven is ismert – már a részvények 7,5 százalékának birtokában van, és a most közzétett ajánlattal 23 százalékkal többet kínálnának a cég jelenlegi részvényáránál, amely 9,75 dollár.

IllusztrációForrás: Getty Images/Justin Sullivan

2018-ban a virginiai székhelyű lapkiadó eladásai 15 százalékkal csökkentek, a vállalat 1,1 milliárd dolláros piaci értékkel rendelkezik.

2018 első kilenc hónapjában a hirdetésekből származó bevételek hét százalékkal 1,23 milliárdra csökkent az előző év azonos időszakához képest.

A The Journal hírlap úgy tuja, hogy nem ez az első alkalom, mert az MNG már többször próbálkozott közel kerülni a lapkiadóhoz az elmúlt hónapokban. 

IllusztrációForrás: Getty Images/David Mcnew

Ráadásul a Gannett vezérigazgatója, Robert Dickey májusban távozik a vezetésből. Gannett a USA Today napilapon kívül

olyan újságokat is kiad, mint az Arizona Republic vagy a Naple Daily News.

Az MNG rendelkezik az egyik legnagyobb újságkiadási portfólióval az USA-ban – több mint 200 lap és magazin tartozik hozzá, olyan címek, mint a Denver Post vagy a Boston Herald –, ugyanakkor az általa megvásárolt lapoknál a felvásárlást követően azonnal leépítés kezdődik, hogy így csökkentsék a működési költségeket.